Hyundai povýší řadu Genesis na samostatnou luxusní značku

Nové logo vznikající automobilky Genesis | foto: Hyundai

V roce 2011 jsme byli svědky příchodu zcela nového modelu na evropských trzích. Tím byl luxusní sedan Hyundai Genesis. A právě tato luxusní řada bude v budoucnu povýšena na samostatnou luxusní značku.

S automobily s označením Genesis to bylo vždy poněkud složitější. Oficiálně se totiž stále jedná o vozy Hyundai. Matoucí je ovšem fakt, že logo tohoto korejského výrobce bychom na nich hledali jen velmi těžko. Nyní konečně přichází ujasnění a ve vztahu Hyundai a Genesis bude nyní vše jasné. Řada luxusních vozů Genesis se odtrhává od mateřského Hyundai a stane se tak jeho luxusní odnoží, stejně jako Lexus u Toyoty, Infiniti u Nissanu, Acura u Hondy nebo DS u Citroënu.

Do roku 2020 by Genesis rád nabízel 6 různých modelů. První dva modely budou založeny na současných vozech Hyundai Genesis a Hyundai Equus.

Genesis bude fungovat zcela svébytně vedle Hyundaie včetně vlastního pojmenovávání modelů. Názvy budou začínat písmenem G a pokračovat dle velikosti 90, 80 nebo 70 v závislosti na velikosti modelu.

Logo Genesisu bude vycházet z emblému používaného na současných modelech Hyundai Genesis, ovšem prošel nepatrnou proměnou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy