Lotus zaútočí se svým crossoverem na celý svět. Kde bude prodej spuštněn nejdříve?

Koncept Lotus APX z roku 2006 | foto: Lotus

Každý, kdo si sem tam přečte nějakou tu novinku ze světa motoristického průmyslu jistě ví, že britský Lotus již delší dobu mluví o svém budoucím crossoverů. Nyní pro server Automobilemag.com ředitel automobilky promluvil o plánovaném spuštění prodeje.

Lotus svůj nový crossover připravuje již delší dobu. Není ale čemu se divit. V segmentu kompaktních crossoverů v současnosti probíhá opravdu tvrdý konkurenční boj. Lotus bude především na stejné trumfy, pro které se proslavila ve světě sportovních vozů. Vůz má být tedy lehký (údajně až o 200 kg lehčí než Porsche Macan) a po designové stránce má působit velmi sportovně (mluví se o využití podobného designového jazyka, který je aplikován i na okruhový supersport 3-Eleven).

Jean-Marc Gales, ředitel Lotusu, se nedávno vyjádřil, že se bude jednat o globální automobil, který bude nabízen na všech důležitých trzích. Jeho prodej bude ale zahájen v Číně. Tam bude ostatně i celý výrobní proces probíhat.

V Zemi Draka by měl být prodej tohoto kompaktního crossoveru spuštěn v roce 2020 a následně bude vůz vyvážen do celého světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy