Miloš Zeman navštívil Kopřivnickou automobilku Tatra

V souvislosti s návštěvou Moravskoslezského kraje, se tuto středu 12. listopadu podíval současný prezident Miloš Zeman i do podniku Tatra Trucks v Kopřivnici.

Prezident navštívil kopřivnickou automobilku i minulý rok v říjnu a po roce se do Tatry vrátil, aby se přesvědčil o tom, jaké pokroky byly učiněny v rámci probíhající restrukturalizace podniku. „Jsem velice potěšen z viditelných změn, které se v Tatře od mé minulé návštěvy udály,“ řekl při prohlídce společnosti Miloš Zeman. „Jsme rádi, že jsme měli možnost panu prezidentovi osobně ukázat a vysvětlit, jaké jsou naše cíle a konkrétní kroky, které podnikáme pro jejich realizaci,“ dále dodal i generální ředitel společnosti Tatra Trucks, pan Petr Karásek.

Nový management se během jednoho roku opravdu dal do práce. Spolu s generálním ředitelem Petrem Karáskem se Tatra může pochlubit největším počtem vyrobených automobilů za posledních pět let. Krom toho kopřivnická Tatra uvedla na trh vozidla s novými motory splňující emisní normu Euro 6. Pro letošní rok chce Tatra prodat kolem 840 vozů, což je zhruba o 12 procent víc oproti předešlému plánu.

Došlo i na důležitou věc, kterou je slavnostní podpis Memoranda o porozumění a dlouhodobé spolupráci mezi Moravskoslezským krajem a společností Tatra Trucks. Obě strany se ve smlouvě zavazují, že dojde k ještě větší ochraně životního prostředí, další podpoře zaměstnanosti v kraji, plnění cílů společenské odpovědnosti, spolupráci s odbornými středními a vysokými školami a k rozvoji spolupráce v oblasti ekonomické diplomacie. Memorandum podepsal hejtman moravskoslezského kraje Miroslav Novák a za firmu Tatra Trucks předseda představenstva a obchodní ředitel Petr Rusek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy