Tesla Motors, Inc.: v kladných číslech

Model S | foto: Tesla Motors

Americká společnost vykázala poprvé od založení zisk. Tento rok prodala již více než 5 000 elektromobilů

Americká soukromá společnost Tesla Motors, Inc., majoritní výrobce automobilů na elektrický pohon v USA, slaví historicky poprvé úspěch a s ním spojené zisky. Automobilka, založení již v roce 2003, se dostala do povědomí lidí svým modelem Tesla Roadster.  K 11. lednu 2011 dodala přesně 1 500 kusů tohoto vozu.

Od té doby se událo mnohé. Stěžejní je především představení nového modelu S. Luxusní čtyřmístná limuzína/sedan v sobě kombinuje současný design a ekologický elektromotor, přičemž reakce naň jsou více než jasné.

V první čtvrtletí se prodalo již více než 5 000 kusů modelu S. Za rok 2013 tak společnost počítá s celkovým počtem 20 – 30 tisíc nově registrovaných elektromobilů.

Dle prohlášení výrobce, firma prokázala obrat 562 milionů dolarů (v přepočtu cca 11 miliard korun), přičemž čistý zisk tvoří 14 - 15 milionů dolarů. Vedení si nových úspěchů v tržní oblasti cení. Peníze hodlá investovat do infrastruktury, výroby a vývoje. Jako stěžejní vidí zdokonalení systému rychlonabíjení, které ve vozech aplikuje. Slibovaný příchod modelu X se však odkládá. Závody běží na 100% a automobilka v současnosti nedisponuje dalšími výrobními linkami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy