Ferrari: vedení se obává ztráty exkluzivity

F70 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Šéf a vedení světoznámé italské značky se obává zevšednění svých supersportovních automobilů, následovat má snížení výroby a prodejů

Zní to jako paradox. V době hospodářské a ekonomické krize, v době kdy se nejen malé, ale i ty nadnárodní podniky, společnosti a koncerny, obávají následujících dnů, vývoje situace, nutnými škrty a jinými omezeními, vystupuje přesně v tento moment do popředí zpráva italské automobilky, která hovoří o plánovaném snížení výroby a prodejů svých vozů.

Dle ředitele Luca Cordera di Montezemola, totiž hrozí ztráta exkluzivity a s tím spojené zevšednění sportovních vozů typu LaFerrari a jiných. Někomu se to může zdát jako hloupost, proč přicházet o zisk? Otázka je však na snadě.

Maranellská značka tak činí možná i ze zcela jiného důvodu. Loňské sněhy již dávno roztály a dosavadní optimistické prognózy prodejů luxusních sportovních vozů v prvním čtvrtletí nemusí pokračovat do nekonečna. Je možné, že si tak výrobce hledá důvod, jak omluvit špatná prodejní čísla.

Denní produkce v počtu 32 kusů automobilů tak zřejmě dozná faktických změn. Od začátku roku prodeje stouply řádově o necelá 4 % na 1 800 vozů. Loňské statistiky uvádí 7 318 nově registrovaných vozů, pro tento rok by jich mělo být pouze 7 000.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy