Jaguar Land Rover: markantní prodeje

Jaguar Land Rover | foto: Archiv AutoRoad.cz

Britská společnost navýšila prodeje. Další růstový potenciál vidí vlastníci v nových modelech F-TYPE a Range Rover Sport

Britská společnost Jaguar Land Rover zaznamenala na počátku letošního roku silný nárůst prodejů. Vyjádřeno čísly – v České republice si nový vůz značky Jaguar zaregistrovalo 20 vlastníků,  254 vozů prodal Land Rover. Jedná se tedy o 11 a dokonce 17% nárůst v období od ledna do března roku 2013, a to přes znatelný pokles automobilového trhu, který činil více než 16%.

Světově si pak automobilky vedly podobně. Jaguar prodal od ledna do března 20 210 svých luxusních vozů, Land Rover 95 294 vozů, což je silný 31% nárůst Jaguaru a 15% nárůst Land Roveru.

Vedení si situaci pochvaluje. Optimistická čísla, ve kterých chtějí značky pokračovat, chce vedení zachovat, především díky novým modelům Jaguaru F-Type a Range Roveru Sport, které zaznamenaly již při svém představení velký ohlas. Oba by měly dorazit k zákazníkům ještě letos, a to v květnu a září.

Mezi typicky silné trhy společnosti Jaguar Land Rover patří Německo a Velká Británie, z těch světových pak Čína a USA. Jsme zvědavi, jak se situace dále vyvine.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy