"Blázen do aut" z Moravy staví továrnu na auta

Thunderbolt | foto: Archiv AutoRoad.cz

Moravská značka Thunderbolt, výrobce tříkolek Streamer, dvoustopých speciálů Carlos, Stenley a Long je navzdory neutuchající krizi zase o krok dál.

Panu Jiřímu Vlkovi, majiteli společnosti Autohandl s.r.o., sídlící v Hrušovanech u Břeclavi se právě v této době zřejmě plní jeden z největších snů jeho života. V situaci, kdy automobilky a světové koncerny škrtají a škrtají, výše zmiňovaná společnost Autohandl rozšiřuje výrobu a dokončuje továrnu na výrobu exkluzivních automobilů v Tvrdonicích u Břeclavi.



Společnost Autohandl, pro kterou značka Thunderbolt vyrábí momentálně několik modelů vozů. Tříkolky Streamer jsou od počátku února 2005 poháněny agregáty automobilky Škoda 1.3, nyní i 1.6 a v budoucnu snad 2.0 FSI. Model pro dvě osoby s motorem 1.3 o objemu 1289 cm?, výkonem 50 kW/68 k, maximální rychlostí 130 km/h jede více než slušně. A ti správní nadšenci se mohou těšit na jedno sto koňový motor 1.6, možná i novou kapotáž. Prodeje v řádech stovek kusů jsou jasným znakem dobře a poctivě odvedené práce. Příkladem je užití kompozitních materiálů u všech v budoucnu navrhovaných modelů.

Přejme tedy panu Vlkovi a všem podobným českým výrobcům prodejní úspěchy, jak v ČR tak i zahraničí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy