Prodeje Tesla Motors táhne model S

Model S | foto: Tesla Motors

Společnost Tesla Motors, Inc., výrobce elektromobilů zveřejnila svoji ekonomickou situaci. „Blýská se na lepší časy,“ slibuje vedení společnosti pro The Wall Street Journal.

Soukromá společnost ze Silicon Valley, Kalifornie v neděli 17. února přinesla nástin rozvoje a situaci k čtvrtému čtvrtletí roku 2012. Dle zveřejněné zprávy automobilka skončila se ztrátou 81 500 000 dolarů, 78 centů na akcii. Cena akcií tak klesla o 8%.

Elektromobil S, který slavil vysoké prodejní úspěchy. Vozidlo, které uhranulo široké řady veřejnosti, bude nadále prodejní špičkou a tahákem automobilky. Za minulý rok bylo dodáno 2650 kusů vozu, a to především do USA, kde se v roce 2012 stal i nejprodávanějším na trhu.

Uvádí se, že díky snížení výrobních cen, především pak snížení celkového počtu hodin na výrobu jednoho vozu, se společnost dostane do kladných čísel již na počátku letošního roku.

Model S je poháněn elektromotorem, jejímž jediným pohyblivým členem je rotor – jeden z prodejních artiklů společnosti. Zdrojem energie může být 40/60/85/85 speciální kWh baterie. S baterií o největší kapacitě vůz zrychlí z 0-100 km/h za 4.4 s, maximální rychlost činí 210 km/h, nabíjet můžeme napětím 110 V, 220 V a 440 V, přičemž při nabíjení středním napětím proces trvá cca 4 hodiny. Při využití technologie QuickCharge se doba zkrátí na solidních 45 minut.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy