Porsche plánuje letos zvýšit prodeje, čelí ale další žalobě

911 Cabrio | foto: Porsche

Německý výrobce sportovních automobilů Porsche chce v letošním roce zvýšit prodeje. Situaci automobilky by mohla zhoršit žaloba investorů, kteří od ní požadují skoro dvě miliardy eur (51,5 miliardy korun), napsal ve středu server Automotive News Europe.

Skupina investičních fondů Porsche žaluje už podruhé. Automobilka utajováním svých záměrů během pokusu převzít Volkswagen (VW) způsobila výkyvy v cenách akcií. Podle marketingového ředitele Porsche Bernharda Maiera žaloba nemá opodstatnění.

Právní spory kvůli neúspěšnému pokusu o převzetí VW vede Porsche rovněž ve Spojených státech. Při snaze o převzetí Volkswagenu se zadlužilo natolik, že se samo mělo stát novou akvizicí VW. Fúze společností se měla původně uskutečnit již v loňském roce. Volkswagen ale v září převzetí kvůli nevyřešeným právním otázkám a vyšetřování manažerů Porsche odložil.
 
"Porsche je zdravá a dynamická značka," uvedl Maier ve středu v Automotive News Europe. "V letošním roce plánujeme prodat o šest a půl procenta víc vozů než loni a srazit tak naše zadlužení."
 
Porsche si mnoho slibuje zejména od nové verze kupé Porsche Carrera S.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy