Elektrické Bentley realitou. Vypadá vážně skvěle

Bentley EXP 12 | foto: Bentley Motors

"Nenásilný, exkluzivní a vzrušující", to je heslo nového konceptu EXP 12 Speed 6e, kterým chce luxusní automobilka Bentley přispět do segmentu elektrovozů. Požadavky zákazníků chce uspokojit kvalitním řemeslným zpracováním a šetrným zacházením s elektrickým výkonem.

Wolfgang Dürheimer, předseda představenstva a generální ředitel Bentley, řekl: "EXP 12 Speed 6e Concept dokazuje, že je automobilka Bentley připravena definovat trh luxusních elektrovozů. Toho chce dokázat pomocí vhodných technologií, vysoce kvalitních materiálů a vysoké úrovně zpracování tak, jak byste očekávali od skutečného Bentley. Bentley v budoucnu počítá s nabídkou elektrovozů a má zájem o získání zpětné vazby na tento koncept," uzavřel Dürheimer.

Bentley EXP 12 | foto: Bentley Motors

Elektrické Bentley nebude žádným kompromisem, ale poskytne takovou úroveň kvality a vysokého výkonu, jako se od luxusní značky očekává. Okamžitý nárůst výkonu bude kombinován s dlouhým dojezdem a doplněn o nové technologie, jako je rychlé indukční nabíjení. Zvládnout by měl cestu mezi Londýnem a Paříží nebo Milánem a Monakem na jedno nabití, tedy přibližně 450 km.

Přítomnost špičkových technologií a použití luxusních materiálů jsou patrné při pohledu do interiéru. Například celá středová konzole, která je zpracována z jednoho kusu elegantně zakřiveného skla a zahrnuje OLED obrazovku s vysokým rozlišením. Všechny systémy palubní kontroly jsou přístupné odsud, včetně navigace, nastavení vozu i multimédií.

Zajímavostí na konec je, že od roku 2018 budou všechna Bentley postupně dostávat plug-in hybridní ústrojí. První bude SUV Bentayga.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy