Elektrická i3 od BMW dostane nástupce s větší výdrží. Kdy to bude?

BMW i3 dostalo v rámci modernizace akumulátor o kapacitě 33 kWh. | foto: BMW

Německé BMW se nechalo slyšet, že v současné době pilně pracuje vývoji nástupce elektrického modelu i3. Ten by měl přijít za přibližně tři roky, protože ještě předtím přijde nová i5.

Aktuálně totiž tenhle bavorák zrovna netrhá prodejní rekordy a jeho letos navýšený dojezd stále nestačí vůči konkurenci. Je sice pravdou, že za poslední tři roky se prodalo 60 tisíc vozů, jenže schválně si vzpomeňte, kdy jste naposledy tenhle malý elektro vůz potkali.

Navíc, na trhu jsou o něco lepší a levnější konkurenti, jako třeba Chevrolet Bolt. Americká Tesla Model 3 je pak spíše spekulativním protivníkem, jelikož se tahle značka potýká s problémy. Druhá generace i3 proto nabídne jednu zásadní novinku, kterou je prodloužení reálného dojezdu.

Aktuální verze BMW i3 přitom může dostat dostat lithium-iontové baterie od firmy Samsung, které nabídnou zvýšenou kapacitu z 25 kWh na 33 kWh. Díky tomu by mělo aktuální i3 na jedno nabití ujet 300 kilometrů, ovšem jen podle normovaného cyklu NEDC. V reálném životě to bude jistě o něco méně, na čemž se může projevit i to, v jakém zrovna jedete počasí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy