I Audi umí postavit neúspěšný model. Nikdo ho nechce, výroba končí

Audi R8 e-tron končí v nabídce německé automobilky. | foto: Audi

Sotva jeden rok byl v prodeji elektromobil od Audi. Jednalo se o R8 e-tron, které kvůli malé prodejnosti postihlo definitivní ukončení výroby.

O to horší je fakt, že celých šest let Audi uvažovalo nad něčím, co by bylo supersportovní a přitom šetřilo přírodu. Nakonec se rozhodlo pro R8ku s elektromotorem a jakmile se to dozvěděla veřejnost, spustila se lavina spekulací, jak moc dobrý vůz vlastně bude.

Nakonec se však očekávané novinky stala ne moc populární novinka. A je vlastně úplně jedno, že elektrická R8 zrychlí z nuly na sto za 3,2 vteřiny. Tohle auto má totiž omezenou nejvyšší rychlost na 210 km/h. V době prodeje naštěstí byla možnost za tučný příplatek omezovač posunout na 250 km/h.

O dost zajímavějším údajem je porce kilometrů, které tenhle vůz ujede na jedno nabití. Audi R8 e-tron nabídne dojezd až 450 kilometrů, což není málo. Malá však nebyla ani cenovka, která se na v přepočtu na naší měnu šplhala k částce 27 milionů korun. Možná právě tohle byl hřebík do rakve jinak povedené eletro R8.

Ve výsledku se tak prodalo ani ne 100 kusů R8 e-tron. Není proto divu, že nic dalšího se od Audi nechystá, respektive elektrickou R8 jen tak na trhu neuvidíme. Tohle je dost velká ukázka, jak moc neúspěšný model se dá vyrobit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy