Maserati se chystá vyzvat na souboj americkou Teslu. Má naději na úspěch?

Italské automobilky zaměřující se na výrobu sportovních a luxusních vozů se prozatím příliš neangažují v oblasti elektrifikace (pokud nebudeme počítat pomocný elektromotor v LaFerrari). To by se ale mohlo již velice brzy změnit.

Zásluhu na to má mít automobilka s Poseidonovým trojzubcem ve znaku. Maserati již delší dobu pracuje na vývoji elektromobilu, který se má stát velkou konkurencí, zatím neohrožené, Tesly. Chystaný vůz by měl být dle slov vedení automobilky představen veřejnosti ještě před rokem 2020.

Ačkoli Maserati cílí na pozici Modelu S, rozhodně se nechce po Američanech v ničem opičit. Podle výkonného ředitele automobilky, Roberta Fedeli, bude nový elektromobil Maserati od Modelu S „velmi odlišný“. Vůz by měl být podobný současné generaci Maserati GrandTurismo Coupe. Fedeli také uvádí, že největší výzvou při stavbě elektromobilu je zachování radosti z jízdy, která je pro vozy Maserati tolik typická. Proto se snaží inženýři boloňské automobilky snížit hmotnost lithium-iontových baterií, jak je to jen možné. Společně s tím se snaží vozu zachovat projev typického italského superauta i bez uřvaného spalovacího motoru. Zda se všechny tyto aspekty podaří Maserati skloubit, se dozvíme již v roce 2020, jak bylo již zmíněno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy