Dojede dvakrát dál. Renault chystá velká vylepšení pro Zoe, nejprodávanější evropský elektromobil

Renault Zoe | foto: Renault

Francouzská automobilka Renault chystá pro svůj domácí autosalon v Paříži mnoho zajímavých novinek. Mezi nimi vyniká modernizovaný elektromobil Zoe, který potěší především vyšší kapacitou baterií.

Současná generace elektromobilu Renault Zoe disponuje bateriemi o kapacitě 22 kilowatthodin, která vozu poskytuje dostatek energie pro zdolání vzdálenosti 145 km na jedno nabití. Nová generace malého francouzského elektromobilu má disponovat silnějšími bateriemi, dodávané jihokorejskou společností LG a menším, ale efektivnějším elektromotorem. Díky těmto úpravám se má dojezd Zoe vyšplhat až k hodnotě 320 km, jak informuje francouzský server BFMTV.

Základní cena elektromobilu Renault Zoe ve Francii činí 22 400 € (cca. 600 000 Kč). Jedná se ovšem o cenu vozu bez baterií. Ty si zákazník od Renaultu pronajímá za měsíční poplatek 49 € (cca. 1300 Kč). K této formě pronájmu baterií Renault přistoupil, aby nákladná výměna baterií, která dříve nebo později potká každý elektromobil, zbytečně zákazníky neodrazovala .

Jak se zdá, jde o správnou taktiku. Ačkoli v našich končinách Zoe nepatří k nějak oblíbeným elektromobilům, v celoevropském měřítku se jedná o jeden z nejlépe prodávaných modelů. S téměř 18 500 objednávkami se dokonce jedné a nejlépe prodávaný evropský elektromobil loňského roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy