V Japonsku byl zakázán prodej vozů Mitsubishi. Důvodem je...

Pamatujete si na nedávný skandál automobilky Mitsubishi s falšováním údajů o spotřebě? Tak nyní to má další dohru, kterou začalo japonské ministerstvo dopravy.

To před pár dny nařídilo zastavit prodej hned osmi modelů automobilky na domácím trhu. Stále probíhající vyšetřování totiž odhalilo další falšování s údaji o spotřebě a úplně všechny modely udávají nižší spotřebu, než jakou dokáží v reálu nabídnout.

Třeba Pajero a Outlander mají v průměru o 4,2 % lepší udávanou spotřebu oproti naměřené hodnotě v laboratoři. Největší rozdíl mezi udávanou a reálnou spotřebou pak činil 8,8 %. Proto se úředníci ministerstva naštvali a na několik týdnů nařídili zákaz prodejů všech aut Mitsubishi v Japonsku.

A na kolik vyjde celý skandál s falšováním údajů? Zatím se hovoří o částce 68 milionů dolarů, a to stále nemusí být finální účet. Nejhorší na tom je, že výrobce lhal s údaji o spotřebě už od roku 1991, což je pro některé jeho věrné zákazníky nepředstavitelné. Kupovali si dlouhé roky auta domácí značky, která však neplnila to, co měla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy