Vodíkový supersport Pininfarina H2 skutečně zamíří do sériové výroby

Pininfarina H2 se dočká výroby deseti exemplářů s cenovkou 2,5 milionu dolarů | foto: Pininfarina

Od doby, kdy slavnou italskou společnost Pinifarina zachránila od finančních problémů indická Mahindra se v Cambianu blýská na lepší časy. Pininfarina si dokonce troufá vyzvat na souboj na závodní dráze nejrychlejší hypersporty světa.

Na letošním autosalonu v Ženevě představila Pininfarina koncept závodního vozu H2 Speed Concept. A právě tento koncept má nemalou šanci na to, dostat se do sériové produkce v horizontu několika let.

Cena tohoto závodního vozu pro gentlemany, jak jej nazývá samotný Silvio Pietro, ředitel Pininfariny, má dosahovat ceny 2,5 milionu dolarů. Vzniknout by mělo pouhých deset exemplářů, které se pomalu a jistě začínají rozebírat.

Vnější design sériového vozu by se od toho, známého z prototypu nemá vůbec lišit. Pod touto omračující karosérií se má nalézat šasi závodních prototypů kategorie Le Mans 2. To tedy znamená, že vůz by neměl mít sebemenší problém se získáním závodní licence. Oproti tomu se dá očekávat, že na pohyb po veřejných komunikacích vůz homologaci nezíská.

Silvio Pietro prohlašuje, že práce na prototypu H2 by měly být ukončeny v příštím roce a 12 až 14 měsíců poté se může rozeběhnout i sériová výroba.

O výkonech se prozatím nikdo nezmiňuje, dle informací serveru Automotive News by měl vodíkový hybridní pohonný systém disponovat výkonem vyšším než 503 koňských sil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy