Objevil se další lhář v kauze Dieselgate. Je jím přední světová firma

Logo motorů TDI koncernu Volkswagen. | foto: auto-types.com

Kauza Dieselgate zřejmě nikdy nenabere konce. Nově se totiž ukázalo, že světoznámá firma Bosch měla mít podíl na podvodech s emisemi u automobilky Volkswagen.

S novou zprávou přichází agentura Reuters, podle které byla firma Bosch „vědomým a aktivním účastníkem”. Někteří právníci poškozených majitelů se totiž začali odvolávat na dokumenty, které poskytla sama automobilka. A právě v tomto spojení zde figuruje firma Bosch.

Podle soudních spisů firma Bosch hrála v tomto podvodném podniku klíčovou roli. Ze všeho vytěžila poměrně hodně financí a prospěchu, což je poměrně šokující zjištění. Mluvčí společnosti Bosch pak k celé věci uvedla, že sdělené obvinění bere naprosto vážně a spolupracuje s několika institucemi na prošetření celé kauzy.

Zajímavé je však to, že samotný VW se k celé věci nevyjadřuje a zarytě mlčí. Prakticky tvrdí, že to na již dlouho probíraný skandál kolem falšování testů emisí nebude mít žádný další dopad. Otázkou tak zůstává, co se pod touto větou skrývá. To ukáže až následující vyšetřování.

To ukáže, do jaké míry měl Bosch podíl na instalaci softwaru do řídící jednotku motoru vozidel Volkswagen. Podle platných právních předpisů ale nakonec vše záleží na výrobci, jak s nahraným programem naloží.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy