Kdo prodá v USA nejvíce plug-in hybridů? To se budete divit

Chevrolet Volt - americký bratránek evropského Opelu Ampera | foto: Chevrolet

Mezi největší průkopníky na poli elektromobilů a hybridů patří americká automobilka Tesla a japonský Nissan. Obě zmíněné společnosti ale co se prodejů týče, předběhl někdo docela jiný.

Automobilka, která si nad prodejností svých hybridů může mnout ruce je americký Chevrolet. Ten dnes oznámil, že jeho elektromobil Volt dokázal v USA překročit hranici sta tisíc prodaných exemplářů. Dosáhnout tohoto milníku se v USA prozatím nepovedlo žádnému hybridu.

Toto zjištění je jistě velká rána pro japonský Nissan, který si dlouho udržoval auru lídra trhu s elektromobily a hybridy.

Chevrolet Volt poráží Nissan Leaf zejména díky svému spalovacímu motoru. Pokud vám dojde elektřina, nic se neděje, pouze přepnete na spalovací motor a můžete jet dál. Jak ale uvádí Chevrolet, spalovací motor mnoho zákazníků vůbec nevyužívá. Díky zvýšenému dojezdu dokáže Volt druhé generace urazit až 100 km. Mnoho lidí tak při běžné denní jízdě spalovací motor nepotřebuje. Dle údajů samotné automobilky již majitelé Voltu urazili více než 4 miliardy kilometrů, přičemž 2,5 miliardy čistě na elektrický pohon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy