Volkswagen do deseti let představí přes 30 hybridních modelů

Hybridní Volkswagen XL1 | foto: Volkswagen

Po obrovském emisním skandálu, který potkal koncern Volkswagen v loňském roce, není divu, že zákazníci ztrácí důvěru ve spalovací motory tohoto výrobce. Volkswagen je proto nucen zaměřit se na alternativní pohony a to v no nejvyšší možné míře.

Na nedávné tiskové konferenci oznámil šéf koncernu Matthias Müller výrobní plán s názvem „Společná Strategie 2025“. V tomto výrobním plánu koncern Volkswagen oznámil své plány na výrobu třiceti nových modelů elektromobilů, v průběhu následujících deseti let.

K tomu má společnosti dopomoci budování nové továrny na výrobu baterií, jež se inspirovala známou Megafactory, kterou za několik dní slavnostně otevře americká Tesla.

Volkswagen věří, že v roce 2025 dokáže prodávat mezi dvěma a třemi miliony elektromobilů ročně. Inženýři koncernu v současnosti usilovně pracují na vývoji vlastního hnacího systému s názvem SDS. Zároveň se nyní koncern snaží klást velký důraz na zvyšování efektivity svého vývoje. To je samozřejmě důsledek nepříznivé finanční situace, která Volkswagen potkala.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy