Elektrický Volkswagen e-Golf nabídne větší dojezd. Konstruktéři mu dali nové baterie

Volkswagen e-Golf dostal nové baterie | foto: Volkswagen

U Volkswagenu vědí, že nynější elektromobily nemají stále dostatečně velký dojezd na jedno nabití, a tak se rozhodli, že modelu e-Golf nadělí baterie s mnohem větší kapacitou.

Omlazený e-Golf by měl dorazit už na konci letošního roku a nový akumulátor u něj bude snad tou největší novinkou. Jeho kapacita se má navýšit z původních 24,2 kWh na 35,8 kWh. To v řeči čísel znamená, že ve srovnání se současnou verzí e-Golfa se prodlouží dojezd o přibližně 100 kilometrů.

Elektrický Golf by tak měl dohromady zvládnout ujet na jedno nabití téměř 300 kilometrů. Nynější verze přitom udává tabulkový dojezd 190 kilometrů. S novými bateriemi počítejme i s navýšením výkonu elektromotoru. Zmodernizované provedení by tak mělo místo současných 115 nabídnout rovných 150 koní, což je celkem velký nárůst.

Otázkou tak zůstává jen cenovka německé novinky. Vylepšená technika, zvýšený dojezd a výkon si totiž nejspíše vyberou daň na aktuální základní cenovce 930 900 korun. Přesně za tolik koupíte současného e-Golfa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy