Futuristický Volkswagen XL1 se již za dva roky dočká nástupce!

Dočká se Volkswagen XL1 nástupce? | foto: Volkswagen

Jsou tomu již téměř tři roky, kdy Volkswagen ohromil svět futuristickým vozítkem XL1. Jak se zdá, VW by na tento jedinečný vůz rád navázal. Je tak velmi pravděpodobné, že se jeho nástupce dočkáme již v roce 2018.

S touto informací vyrukoval německý magazín AutoBild, podle kterého se Volkswagen v současné době zabývá vývojem vozu s názvem XL3. Na rozdíl od svého předchůdce by měla být novinka cenově dostupnější. Jen připomeňme, že Volkswagen XL1 se prodávala s cenovkou 1,5 milionu korun.

AutoBild dokonce přinesl i render možné podoby vozu XL3. Ten by se svým vzhledem blížil běžným automobilům a na rozdíl od XL1 by na silnici nepůsobil jako přistávací modul vesmírné lodi.

Neoficiální informace hovoří o tom, že by vůz mohl být poháněn přeplňovaným benzínovým agregátem o objemu 1,4 litru s výkonem 140 koňských sil a elektromotorem s výkonem 35 koní a několika bateriemi pro ukládání energie.

Jak již název napovídá, inženýři se budou snažit stlačit spotřebu paliva na hodnotu 3 litry na 100 ujetých kilometrů. Pokud by se jim to opravdu podařilo a cena vozu by skutečně startovala na 810 000 korunách, měla by se začít Toyota se svým Priusem obávat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy