I tradicionalistický Morgan vidí budoucnost v hybridech. Na jejich vývoj získal tučnou dotaci

Morgan EV3 by se do výroby měl dostat již na konci roku 2016 | foto: Morgan

Morgan je světově proslulá britská automobilka, která si zakládá na svých tradicích, což se plně odráží i na jejích modelech. Bohužel pokud jde o budoucnost automobilismu jdou všechny tradice stranou. Již brzy se proto budeme setkávat s vozy Morgan, ukrývající v útrobách hybridní pohonnou jednotku.

Na loňském ročníku Festivalu rychlosti v Goodwoodu nám představila společnost Morgan elektřinou poháněnou verzi své známé tříkolky 3 Wheeler s označením EV3. Již tehdy její zástupci prohlašovali, že elektřina a alternativní pohony jsou budoucností automobilismu a stejně tak i tradiční, britské automobilky Morgan.

Ta nyní získala od ministra financí tučnou dotaci šesti milionu liber (zhruba210 milionů korun) na vývoj nových technologií pohonu, které pomůžou ke snížení emisí a zvýší efektivitu paliva.

Na vývoji hybridního a elektrického pohonu bude Morgan spolupracovat se společnostmi Delta Motors a Potenza technology.

Automobilka Morgan prohlašuje, že plody tohoto výzkumu začne do svých sériových modelů zařazovat již od roku 2019. Od tohoto kroku si zvyšuje vzestup v očích potencionálních klientů a možnost rozšířit výrobní kapacity, což jde ruku v ruce s tvorbou pracovních míst pro místní obyvatelstvo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy