Opel Crossland X: Kompaktní navenek, prostorný uvnitř

Opel Crossland X se stává nástupcem MPV Meriva. | foto: Opel

V roce 2017 představila značka Opel nový model – kompaktnějšího, nicméně komfortního sourozence vozů Grandland X a Mokka X. Tento crossover SUV si vzal nejlepší prvky z donedávna velmi oblíbených MPV karoserií a posunul je na novou úroveň. Zájemce mile překvapí v každém ohledu. A to i cenovkou.

Rodinné auto s parádní výbavou

Opel Crossland X si skvěle vede ve městě díky řadě praktických asistenčních systémů i úsporným vnějším rozměrům. Dovnitř se přesto usadí početná rodina a ještě zbyde dost místa na nohy i pro delší cesty. 520litrový zavazadlový prostor totiž slibuje možnost opustit město a vypravit se na výlet. Totéž platí i o jízdních vlastnostech.

Opel Crossland X se stává nástupcem MPV Meriva. | foto: Opel

Parkování ve městě už vám nezvedne krevní tlak

Když už jsme načali výbavu a asistenční systémy, pojďme se na některé zajímavé prvky podívat. S hladkým parkováním vám pomůže Advanced Park Asist. S připojením panoramatické kamery se vejdete do každé skuliny i na přecpaném parkovišti u nákupního centra a volantu se může chopit začátečník, aniž by se bál, že sousedovi odře lak.

Bezpečnější jízda. Crossland X bdí „za vás“

Bezpečnost je při jízdě vždy to nejdůležitější a Crossland X nabídne řadu pomůcek. Například systém Lane Keep Asist, který vám pomůže udržet se v jízdním pruhu. Taky se dočkáte automatického rozpoznávání značek, a dokonce systému, který přibrzdí při detekci překážky, pokud byste to sami nestihli.

Potěší výkon i spotřeba

Crossland X není sice žádná střela, ale 82 koní ukrytých v benzinovém motoru je dost pro hladký výkon a velmi příjemnou jízdu při nízké spotřebě okolo 5 l na 100 km. Jízda je tichá a kultivovaná, což je pro rodinný vůz zásadní.

A cena? Pokud využijete dostupné slevy ve speciální akci v SRBA SERVIS, můžete si Crossland X odvézt domů už za 329 900 Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy