Ostrý Renault Mégane GT v naftové verzi? Už ho můžete mít

Renault Mégane GT | foto: Renault

Na český trh uvádí francouzský Renault nové vrcholné provedení modelu Mégane. Tím je 165koňový diesel, přičemž s ním je spojena vrcholná výbava GT.

Zatím sice nevíme, za jak dlouho dosprintuje nový naftový Mégane z nuly na stovku, ale díky výkonu 165 koní a točivém momentu 380 Nm by to mohlo být okolo osmi sekund. Nejvyšší maximální rychlost pak s jistotou překročí magickou dvoustovku. Pokaždé pak počítejte s automatem EDC, manuál se k této verzi nedodává.

Co je ale důležitější, podle výrobce máme čekat odběr nafty okolo 4,6 litru v průměru. O jeden decilitr víc si vezme praktičtější Mégane GT s karoserií kombi. Mimochodem, tenhle motor se dá koupit pouze s výbavou GT, takže nižší stupně výbavy mají smůlu. Zároveň se tak doplnila nabídka, jenž do konce minulého týdne obnášela jen vrcholné GT s benzinovým motorem o výkonu 205 koní.

Díky výbavě GT pak u naftové vrcholné verze čekejme spoustu prvků. Mezi se řadí kupříkladu sportovní podvozek, řiditelná zadní náprava se systémem 4Control, lehký optický sportovní kit karoserie a 17palcová litá kola. Mnohem podstatnější je však cena. Ta začíná u krátké verze na částce 649 900 korun. Za kombi se připlácí 35 tisíc korun, přičemž u obou verzí čekejte v základu extra paket Bose.

Ten jinak stojí 30 tisíc a nabídne lepší audiosystém Bose Surround System, multimediální systém R-Link 2 s navigačním systémem a 8,7palcový dotykový displej. Pokud vás zajímají kompletní ceny, pak navštivte stránky výrobce. Právě zde vám jasně ukáže, kolik korun přesně bude chtít za hatchback. Zájemci o sportovně laděný kombík s logem GT se pak mohou podívat na ceny v následujícím odkazu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy