Škoda poprvé boduje českými cenami! Kodiaq stojí skoro stejně jako Superb

Škoda Kodiaq zná české ceny. | foto: Škoda Auto

Pro českého fanouška je největší novinkou pařížského autosalonu zcela nepochybně Škoda Kodiaq. První sedmimístné SUV v historii automobilky má za sebou sice formální světovou premiéru v Berlíně, až pod Eiffelovou věží se s ním ale budou moci seznámit všichni zájemci. Těm také okřídlený šíp prozradil základní cenu. A ta není o moc vyšší než u Superbu.

Spekulovalo se o ní hodně, padala čísla jako 700 000 korun, někdy více, někdy méně. Škoda ale tentokrát překvapila, protože nastavila základní cenu Kodiaqu až nebezpečně blízko Superbu. 677 900 korun, to je suma, kterou zaplatíte za nejlevnější provedení se zážehovou 1.4 TSI o výkonu 110 kW (150 k) v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou nebo šestistupňovým automatem DSG s pádly pod volantem a pohonem předních kol (volitelně je dostupný i pohon 4x4). Na výběr budou za startovací cenu skutečně dva typy pohonů.

Jak velí tradice, vstupní výbava se jmenuje Active a obsahuje sedm airbagů, dvouzónovou klimatizaci Climatronic, infotainment Swing s 6,5palcovým dotykovým displejem a Bluetooth, multifunkční volant, LED denní svícení a LED zadní svítilny, střešní ližiny, 17palcová kola z lehkých slitin a spoustu dalších prvků komfortní výbavy. Zajímavostí je proaktivní servis Care Connect a nouzové volání eCall již ve standardu. Na přání bude možné objednat výhodný paket Active Plus obsahující zadní parkovací senzory, tempomat a přední mlhové světlomety.

Vedle této výbavy nabídne Škoda domácímu trhu také stupně Amition a Style, jejich složení ale budeme znát až později spolu s kompletním ceníkem. Už dnes víme, že motorová paleta bude obsahovat dva zážehové a dva vznětové motory. Vedle již zmíněné 1.4 TSI to budou 2.0 TSI 4x4 DSG o výkonu 132 kW (180 k) a turbodiesely 2.0 TDI 4x4, DSG a 4x4 DSG o výkonu 110 kW (150 k), respektive 2.0 TDI 4x4 DSG o výkonu 140 kW (190 k). Znamená to, že na českém trhu nebude dostupná základní 1.4 TSI o výkonu 92 kW (125 k). Objednávky přijímají dealeři od října, první vozy dostanou zákazníci v únoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy