Volkswagen Tiguan 2.0 BiTDI přichází. Prozradíme vám jeho cenu

Nový Volkswagen Tiguan | foto: Volkswagen

Již brzy se dočkáte testu, v němž jsme podrobili zkoušce prozatímní nejsilnější benzinové provedení nového Volkswagenu Tiguan. Nyní se ale na trh dostává nová varianta s naftovým motorem a dvěma turby.

Konkrétně se jedná o motor 2.0 BiTDI s výkonem 240 koní. Základní cena za vůz však může někomu vyrazit dech. Ačkoliv agregát nabídne špičkový točivý moment 500 Nm a spárován má být výhradně se sedmistupňovou převodovkou DSG, cena okolo 1,1 milionu nepatří k nejmenším.

Standardem naštěstí bude nejvyšší výbava Highline a pohon všech kol 4Motion. Kdo by měl zájem o nového nejsilnějšího Tiguana, nechť si připraví částku 1 129 900 Kč. Tato cenovka přitom atakuje hranici, kde se nachází premiovější konkurence v podobě například BMW X3, byť s horší výbavou.

A právě standardní výbava Tiguana 2.0 BiTDi má být doslova nabušená. V základu hledejme adaptivní tempomat ACC, LED diodové světlomety (bez natáčení), bezklíčové odemykání a startování, digitální přístrojový štít Active Display s úhlopříčkou 12,3 palce anebo litá kola o rozměru 18“. Ani zde nebude majitel ochuzen o příplatky, které jeho nového miláčka učiní velmi drahým klenotem.

V základu totiž stále nebude adaptivní podvozek (27 800 Kč) nebo navigace Discover Media (21 700 Kč). Pokud jste dočetli až sem a stále vás novinka z Německa zajímá, pak můžete již vyplnit svou objednávku, první kusy totiž dorazí ke svým majitelům v průběhu podzimu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy