Nová Toyota Avensis prošla testy bezpečnosti Euro NCAP, odnesla si...

Nová Toyota Avensis, která byla uvedena na trh v letošním červnu, získala v nezávislých testech Euro NCAP nejlepší hodnocení a získala pět hvězd. Výborný výsledek potvrdil vysokou úroveň aktivní i pasivní bezpečnosti vozu určeného jak pro firemní, tak soukromé zákazníky.

Přísné hodnocení Euro NCAP je složeno z dílčích testů, které hodnotí ochranu dospělých i dětských cestujících, ochranu chodců a bezpečnostní asistenční systémy. Nyní mají tyto testy nově daleko přísnější metodologii. Například ve vozidle není jen jedna figurína, ale simuluje se náraz celé rodiny. Nový Avensis uspěl ve všech kritériích.

„Jedním z hlavních cílů Toyoty je, aby všechny naše produkty byly maximálně bezpečné a kvalitní. Hodnocení nezávislých odborníků, kteří provádějí testy Euro NCAP, potvrdilo, že se nám to daří, a to v plném rozsahu,“ říká Martin Peleška, ředitel českého zastoupení značky Toyota.

Nový model Toyoty Avensis získal v testech maximální počet bodů za bezpečnost při bočním nárazu, kdy je cestujícím poskytována důležitá ochrana ve všech kritických místech. Pozitivní hodnocení se týká také v případu nárazu do sloupu. Při zadním nárazu poskytují přední sedadla a hlavové opěrky jistotu v ochraně proti poranění krční páteře.

Získání pěti hvězdiček z testů Euro NCAP si předsevzali designéři už ve chvíli, kdy novou generaci Avensisu připravovali. Zaměřili se na komplexní modernizaci bezpečnostních systémů. Nový Avensis nabízí v základní výbavě bezpečnostní systém pro předcházení kolizím (PCS)1 či asistenta rozjezdu do kopce (HAC). Již od střední výbavy (Active) je k dispozici kompletní bezpečnostní paket Toyota Safety Sense, který kromě PCS obsahuje i asistenta pro jízdu v pruzích (LDA), automatická dálková světla (AHB) a systém rozpoznávání dopravních značek (RSA).

Testy provedlo Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), což je nezávislé sdružení evropských ministerstev dopravy, automobilových klubů, pojišťoven a organizací na ochranu spotřebitelů. Euro NCAP se zaměřuje na bezpečnostní testy nových automobilů a hodnotí jejich bezpečnost.

Video a fotografie z nezávislého testu Euro NCAP nového vozu Toyota Avensis je k dispozici zde:

http://www.euroncap.com/en/results/toyota/avensis/20854

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy