Šedá octavia vs. černý bavorák. Víme, co Češi hledají!

bmw x1 | foto: BMW Group

Nepřekvapí, že Škoda Octavia vévodí českým žebříčkům nejen v počtu nabízených, ale i nejčastěji hledaných modelů aut. Češi ale při hledání vozů stále častěji pokukují po luxusnějších Superbech či bavorácích.

Vozy značky BMW v žebříčku popularity předstihly třetí nejčastěji nabízený Ford. I přes to, že v nabídce vítězí barevné provedení v šedé, lidé zdaleka nejvíc vyhledávají elegantní černou. Také platí, že když Češi vybírají automobil, už rozhodně nepovažují klimatizaci za luxus, ale za běžnou výbavu.

Při výběru a hledání auta ji totiž za nutnou považuje oproti loňsku téměř třikrát více lidí. Letní tropické teploty pak zájem o ni vyhnaly dokonce na 3,5 násobek. To vše shrnuje další vydání Sauto.cz Rychloměru.

Naše přání versus realita, ze které vybíráme

Nejnavštěvovanější inzertní server Sauto.cz sesbíral data o nabídce více než 63 000 vozů, které jsou jeho prostřednictvím nabízeny k prodeji. Jedná se například o auta osobní, užitková či nákladní. Ve spojení s informacemi o míře hledanosti konkrétních značek či modelů tak získal přehled o tom, do jaké míry své představy o ideálním autě přizpůsobujeme realitě.

„Není překvapením, že mezi nabízenými auty dominují škodovky. Když však srovnáme nabídku s tím, jak se auta vyhledávají, už by mohlo překvapit, že na 10 nabízených aut této značky připadne pouhých 7 potencionálních zájemců. To znamená, že prodejce by rozhodně neměl očekávat, že se svojí škodovkou uspěje snadno a za jakýchkoli podmínek,“ komentuje nabídku a poptávku po vozech značky Škoda František Prošek, manažer serveru Sauto.cz.

Z dat serveru Sauto.cz také vyplývá, že mladoboleslavské vozy zaujímají téměř čtvrtinový podíl mezi všemi nabízenými značkami. Zdaleka nejvíce se inzerují Octavie, které tvoří 43 % celkové nabídky této značky. Třetina nabídky pak připadá Fabii a pouhých 8 % luxusnějším, v žebříčku třetím, Superbům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy