Škoda přichází s příslušenstvím pro bezpečné a čisté cestování se čtyřnohými mazlíčky

Škoda Příslušenství | foto: Škoda Auto

Majitelům psů, kteří s sebou své zvíře berou na dovolenou, nabízí Škoda praktické příslušenství pro bezpečné a čisté cestování se čtyřnohými mazlíčky.

Clever nabídka sahá od bezpečnostního pásu pro psy až po mříž, oddělující zavazadlový prostor od prostoru pro cestující. Ať se jedná o člověka nebo o zvíře – bezpečnost všech členů posádky má pro značku Škoda nejvyšší prioritu. Při přepravě psů na zadním sedadle je proto bezpečnostní pás pro psa nezbytnou součástí Škoda Originálního příslušenství.

Škoda Příslušenství | foto: Škoda Auto

Bez tohoto zajištění by bylo zvíře v případě kolize vymrštěno vpřed, což by představovalo ohrožení jen pro čtyřnožce, tak i pro člověka, sedícího před ním. Pás navíc při běžné jízdě zabrání psovi v pohybu a tím i v rozptylování řidiče. Psí bezpečnostní pás lze objednat ve čtyřech velikostech – od S až po XL. Má i další praktické využití: ve spojení s vodítkem lze pás používat i při procházkách a výcviku psa.

Pokud čtyřnožce za jízdy umístíte na zadní sedačku, postará se praktický ochranný potah o to, aby interiér zůstal čistý. Ať v modelu Škoda Citigo nebo Škoda Superb: potah je dostatečně velký na to, aby zakryl celou plochu zadních sedaček a ochránil ji před chlupy přepravovaného zvířete a dalšími nečistotami. Pevná tkanina potahu je nepromokavá a snadno omyvatelná.

Protiskluzová povrchová úprava zvyšuje bezpečnost za jízdy. Pomocí oček se potah jednoduše připevní k hlavovým opěrkám předních a zadních sedaček. Mnozí majitelé psů ocení prostornost a funkčnost některého z vozů značky Škoda ve verzi kombi. Dělící mříže pro modely Fabia Combi, Octavia Combi a Superb Combi zajistí bezpečnou přepravu psa v zavazadlovém prostoru. Pomocí této podélné dělící mříže je možno zavazadlový prostor rozdělit na dvě části. Pes na jedné straně, kufry a další předměty na druhé – to je praktické a zároveň bezpečné.

Škoda Příslušenství | foto: Škoda Auto

Totéž platí i pro příčnou dělící mříž, které je k dispozici pro modely Škoda Fabia Combi a Škoda Superb Combi. Tato vertikální mříž, umístěna přímo za hlavovými opěrkami zadních sedaček, zabraňuje zvířeti v přístupu do prostoru pro cestující. Provedení mříže umožňuje řidiči nerušený výhled vzad. Aby byl zavazadlový prostor i při přepravě psa co možná nejčistší, je možno jej chránit koberečky nebo podložkami, které jsou k dispozici pro všechny modely. Gumová podložka přesně odpovídá tvaru podlahy zavazadlového prostoru a není ji nutno nijak upevňovat.

V případě potřeby lze podložku jednoduše vyjmout a vyčistit. V nabídce Škoda Originálního příslušenství je také robustní plastová ochranná vložka do zavazadlového prostoru. Pro modely Škoda Rapid, Rapid Spaceback, Yeti, Octavia a Octavia Combi jsou na přání k dispozici také oboustranné koberce do zavazadlového prostoru. Z jedné strany jsou potaženy tkaninou, z druhé strany pak materiálem, odolnému vůči nečistotám a vodě. Pro čistou přepravu čtyřnohého mazlíčka postačí otočit koberec odolnou stranou vzhůru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy