Nejspokojenější zákazníky Toyoty v Česku má Toyota Tsuho - Modřany

Toyota | foto: Toyota ČR

Na akci ve španělském Madridu oznámila Toyota Motor Europe (TME) vítěze Evropské ceny spokojenosti zákazníků „Ichiban“ pro rok 2014.

Za Českou republiku ocenění putuje do pražských Modřan, kde sídlí pobočka autorizovaného prodejce společnosti Toyota Tsusho Praha. První udílení cen TME „Ichiban“ se konalo v roce 2007. Od té doby se partneři podle interního průzkumu spokojenosti evropských zákazníků zlepšili přibližně o 52,4 % v oblasti prodeje a 47,4 % v poprodejních službách.

Na základě výběrových kritérií zaměřených na výjimečné výsledky v oblasti zákaznické spokojenosti prošlo hodnocením v tomto ročníku cen cca 2300 evropských prodejců.  „Pracujeme v oboru, jehož středobodem jsou lidé. Musíme našim zákazníkům porozumět, mít k dispozici ty správné systémy a nástroje, avšak nejdůležitější je, abychom měli správně nastavený způsob myšlení, a to v rámci celé organizace,“ vysvětluje Dr. van Zyl, prezident a generální ředitel TME.

Dále doplňuje: „Naši konkurenti mohou okopírovat produkty i procesy, ale nemohou tak snadno okopírovat naši filozofii, kde zákazník stojí na prvním místě.“ Ceny, které uděluje TME, nesou název právě podle výrazu „Ichiban“, který je odvozen od sloganu „Okyakusama Ichiban“, což v japonštině znamená „zákazník na prvním místě“, přičemž „Ichiban“ znamená „první“, nebo „číslo jedna“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy