Nový Opel Corsa OPC dorazil do Česka, kolik stojí?

České zastoupení německé značky Opel konečně zveřejnilo cenu za nejnovější a nejostřejší provedení modelu Corsa OPC.

V akční ceně dostal vůz visačku 499 900 Kč a co za to od Corsy OPC dostanete? Tak předně v základní výbavě najdeme sportovní výfuk Remus, snížený sportovní podvozek Koni a přední sportovní sedadla Recaro. Do základní výbavy zařadil výrobce i bi-xenonové světlomety, šest airbagů, audiosystém s CD přehrávačem a šesti reproduktory, manuální klimatizaci a 17" kola z lehké slitiny.

Kdo by snad nebyl spokojen, je tu příplatkový balíček za 60 tisíc Kč, který přidává samosvorný diferenciál, vrtané brzdy Brembo a 18" kola. Komu se snad líbí zadní spoiler, tak ten v základu taktéž nehledejte, stojí 4900 Kč.

Konkurent pro francouzského Peugeota 208 GTi ukrývá pod kapotou přeplňovaný šestnáctistovkový motor o výkonu 207 koní a točivém momentu 245 Nm mezi 1900 - 5800 ot/min. Motor má i funkci overboost,  kdy budete mít dočasně k dispozici dalších 35 Nm. S pohonnou jednotkou je spojena šestistupňová manuální převodovka  a výkon jde jak jinak než na předek.

Nejnovější vydání zběsilé Corsy zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,8 sekundy a rozjede se až na 230 km/h. Kombinovaná spotřeba má přitom dosáhnout vcelku rozumných 7,5 litru na 100 km.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy