Kia Sorento získává ocenění za své ekologické parametry

Nejnovější model značky Kia, SUV Sorento, získal mezinárodně uznávané osvědčení za ekologický přínos po celou dobu životního cyklu. Ocenění udělila přední nezávislá organizace TÜV Nord zabývající se technickými kontrolami. Od roku 2008 se jedná o již 12 model automobilky Kia, který se chlubí certifikací ISO 14040.

Udělené osvědčení je v souladu se standardem ISO 14040 LCA (Life Cycle Assessment, Posuzování životního cyklu). Metoda LCA předpovídá dopady vozidla na životní prostředí po celou dobu jeho životního cyklu, stejně tak jako široké spektrum dalších hledisek v oblasti vývoje a výroby – včetně těžby surovin, předvýrobního testování nebo hospodárnosti výrobních provozů.

U nového Sorenta se v porovnání s předchůdcem zlepšil bezmála o 13 % parametr „tvorba fotooxidantů“ (POCP, Photochemical Oxidants Creation Potential). Prostřednictvím POCP se měří množství smogu vznikajícího v rámci výroby vozidla i vyprodukovaného vozidlem samotným po celou dobu jeho životního cyklu.

Automobilka Kia věnuje stejnou pozornost minimalizaci dopadů na životní prostředí během výroby jako snižování ekologických dopadů vozidel této značky po celou dobu jejich provozování. Při vývoji všech modelů Kia se komplexně zohledňují dopady na životní prostředí po celou dobu jejich životního cyklu.

Kia letos rovněž oznámila svůj záměr získat certifikaci ISO 50001 ve všech svých globálních výrobních závodech. Standard ISO 50001 je mezinárodní normou pro podnikové plánování a implementaci opatření na úsporu energií; jeho získání se odrazí v ještě lepších výsledcích snižování spotřeby energií. Závod Gwangju automobilky Kia získal osvědčení ISO 50001 v roce 2012; další výrobní provozy budou následovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy