První Škoda Fabia sjela z výrobní linky

Škoda Fabia | foto: Škoda Auto

Pod heslem "Přivítejte nový model Fabia" sjela v hlavním výrobním závodě společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi z linky první ŠKODA Fabia třetí generace.

 

Nová ŠKODA Fabia v odstínu ‚Race Blue’ byla nadšeně přivítána zaměstnanci společnosti ŠKODA AUTO. Zcela nově vyvinutá ŠKODA Fabia zaujme působivým designem, inovativními bezpečnostními, komfortními a infotainmentovými systémy, dosud běžnými u vozů vyšších tříd, a také nízkými hodnotami spotřeby. Na trh přijde nový model v listopadu.  

„Zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Fabia je dalším milníkem naší modelové a produktové ofenzívy,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast výroby Michael Oeljeklaus. „Je to vždy velký okamžik, když z linky sjede první exemplář nově vyvinutého modelu. To platí obzvláště pro novou Fabii, neboť tento skvělý vůz je důležitým pilířem Růstové strategie značky ŠKODA. Po pečlivé a intenzivní přípravě náš tým z výzkumu a vývoje vytvořil vůz, který ve svém segmentu nastaví nová měřítka,“ dodává Oeljeklaus. 

Pro zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Fabia prošel mladoboleslavský závod rozsáhlými úpravami a modernizací. Práce byly dokončeny o celozávodní dovolené, která skončila v polovině srpna. Podílely se na nich stovky expertů ze 40 firem specializovaných na výrobní techniku a technologie.  

Nová ŠKODA Fabia nabízí ve všech směrech ‚jednoduše více auta’ než je běžné. Jako první sériový model ukazuje třetí generace modelu Fabia vývoj designu značky ŠKODA směrem k expresivnějšímu, emocionálnějšímu designovému jazyku. Pro novou generaci jsou charakteristické vyvážené proporce, krystalické tvary a ostré linie. Nový model ŠKODA Fabia bude možné vně i uvnitř všestranně individualizovat podle přání zákazníků tak, jako nikdy předtím. 

Navíc platí: malý vůz, špičková technika. Z vozů vyšších tříd získala nová ŠKODA Fabia inovativní bezpečnostní, komfortní a infotainmentové systémy. Poprvé je ve voze značky ŠKODA možno automobil jednoduchým způsobem propojit s chytrým telefonem pomocí rozhraní MirrorLink™. Nová měřítka stanovuje také zcela nová paleta motorů, díky níž je třetí generace řady Fabia k životnímu prostředí historicky nejšetrnějším modelem této řady. V porovnání s předchozí generací klesla spotřeba až o 17 procent.

Tisková zpráva: Škoda Auto


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy