World Kia Skill Cup 2014 – úspěch českých mechaniků

KIA MOTORS vyhlásila 7. ročník celosvětové soutěže World Kia Skill Cup 2014 pro oblast servisních služeb.

Letošní ročník byl zaměřen na mechaniky značky Kia a probíhal na třech úrovních - národní (ČR), regionální (EU) a závěrečné celosvětové kolo v Koreji. Výherce národního kola pan Petr Hrubý z ADcentra Praha s.r.o. postoupil do nejvyšší úrovně soutěže a účastní se finále v Koreji, které se koná letos v květnu. Probojoval se tak mezi 20 nejprofesionálnějších mechaniků Kia v Evropě. 

Desítka vrcholných profesionálů z ČR, kteří se pyšní kvalifikací TRP (technician recognition program) v úrovni Expert nebo Master, se kvalifikovala do finále národního kola v Praze. Dva nejlepší mechanici postoupili až do evropského kola ve Frankfurtu, které se konalo v dubnu. Zde prokázali odborné znalosti jak v teoretické tak i praktické části a to v následujících oblastech - mechanika motoru, elektrické systémy karoserie a diagnostika řízení motoru. Velkým úspěchem českého zastoupení značky Kia je postup do celosvětového kola v Koreji.

World Kia Skill Cup 2014 se účastnilo celkem 19 států Evropy včetně České republiky a 20 nejlepších odborníků ve svém oboru postoupilo do celosvětového kola v Koreji. Zde se utkají s těmi nejlepšími mechaniky z ostatních kontinentů světa. 

Zdroj: Kia Motors ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy