Carlos Tavares bude v roce 2014 jmenován do představenstva PSA Peugeot Citroën

Citroën | foto: Google

Philippe Varin, který byl do představenstva PSA Peugeot Citroën jmenován v červnu 2009 a později mu byla jeho funkce prodloužena, se svým týmem definoval a řídil rozsáhlý program obnovy skupiny, který vycházel ze strategického, průmyslového, obchodního a finančního plánu, a to vše v kontextu hluboké krize, kterou evropský automobilový průmysl prochází.

V době, kdy představenstvo s podporou dozorčí rady zahájilo jednání s jednotlivými partnery o projektech průmyslového a obchodního rozvoje, vyjádřil Philippe Varin přání, aby další etapa konsolidace a získávání podílů na trhu probíhala pod vedením nového předsedy, který bude schopen strategii skupiny realizovat. Požádal dozorčí radu, aby zahájila postup vedoucí k rychlému jmenování nového předsedy představenstva, který ho v roce 2014 vystřídá ve funkci. 

Dozorčí rada po důkladném zvážení vybrala na místo předsedy představenstva Carlose Tavarese. Carlos Tavares se proto od 1. ledna 2014 stane člen představenstva a v průběhu roku 2014 bude jmenován jeho předsedou. Philippe Varin bude po celou dobu pokračovat ve své funkci předsedy představenstva a bude pověřen především dokončením strategických jednání s partnery. Carlos Tavares se seznámí s chodem podniku a jeho úkoly a bude pracovat s představenstvem na akčních plánech zaměřených na další obnovu podniku. 

Předseda dozorčí rady Thierry Peugeot prohlásil: „Volbou uznávaného odborníka ze světa automobilového průmyslu Carlose Tavarese na místo Philippe Varina od roku 2014 dozorčí rada zajistí pokračování a dokončení strategie obnovy a rozvoje, kterou skupina provádí již několik let za účelem překonání krize.“ 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy