Volkswagen up! se připravuje na vstup na náš trh

up! | foto: Volkswagen

Malý model Volkswagenu je od začátku dubna nabízen zákazníkům v Česku formou předprodeje. Je to důsledek "doby hájení" Škody Citigo.

První kusy modelu up! se na našich silnicích objeví počátkem června. O trojčatech up!, Citigo a Mii toho bylo napsáno již mnoho. Leckdo může namítat, že se trojčata vyráběná v továrně Volkswagenu v Bratislavě se odlišují jen designem světel a několika drobnostmi. Nicméně vzhled Volkswagenu je z trojčat nejpovedenější (pozn. redaktora), což je dáno tím že Citigo a Mii vznikly až z konceptu typu up!

Technické specifikace trojice "prcků" se neliší, na výběr je dvoudveřová i čtyřdveřová verze. O pohon se starají zážehové tříválce objemu 1,0 litru o výkonu 60 a 75 koní. Převodovku lze volit vždy pětistupňovou, automatizovanou či manuální.

Rozhodování zákazníků váhajících mezi up! a Citigo (Mii se u nás zatím nenabízí) ovlivní faktor prodejní ceny. Citigo startuje na 179 900 Kč, up! kontruje cenou 192 900 Kč (+ 13 tisíc Kč). Příplatek za dvojici dveří navíc do up! činí 10 tisíc Kč (stejně jako u Citigo). Zájemce o automatizovanou převodovku si připlatí 15 tisíc Kč.

Základní výbava Take up! nabídne ABS, 4 airbagy nebo výškově stavitelný volant. Střední specifikace Move up! přihodí navíc ESP, dálkově ovládané centrální zamykání a výškově stavitelné sedadlo řidiče. Špičková verze High up! výbavu navyšuje o autorádio přehrávající MP3, klimatizaci, palubní počítač, vyhřívaná přední sedadla, patnáctipalcové elektrony a elektricky ovládaná zpětná zrcátka. Za 6200 Kč si lze přiobjednat systém nouzového brzdění a za 6900 Kč i přenosný navigační a informační systém.

Na domácím německém trhu se up! již koncem loňského roku dostal na špičku prodejů malých vozů. Stejná situace nastala i po vstupu nejmenší škodovky na našem domácím trhu. Segmentu malých vozů doposud kralovala kolínská trojčata (Citroën C1, Peugeot 107 a Toyota Aygo). Významným hráčem byla i Kia Picanto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy