Opel Meriva získal „Zlatý volant 2010“

Meriva | foto: Opel

Nový Opel Meriva vybojoval prestížnu trofej Zlatý volant 2010 (Golden Steering Wheel Award 2010) a pokračuje v zbieraní titulov pre modely Opel z najrôznejších medzinárodných súťaží a ankiet.

Minulý rok priniesla Zlatý volant do domovského Rüsselsheimu nová Astra a iba o niečo skôr sa Insignia ozdobila titulom európskeho automobilu roka 2009. Meriva získala pre Opel Zlatý volant už po štrnástykrát v 35 rokov dlhej histórii ankety Golden Steering Wheel.

40 miliónov čitateľov titulov Auto Bild, Bild am Sonntag a 26 sesterských magazínov zvolilo Merivu do finálovej dvadsiatky z celkového počtu 42 kandidátov. Potom štyridsať porotcov všetkých finalistov dôkladne otestovalo na okruhu Pirelli v talianskom Baloccu. Meriva zvíťazila vo viac ako v polovici sledovaných kritérií. Meriva bola jasným favoritom mnohých porotcov, o čom svedčí jej víťazstvo v troch zo štyroch skupín (technici, editori, VIP). Závodní jazdci jej prisúdili druhé miesto. V konečnom vyúčtovaní Meriva jednoznačne prevýšila svoju konkurenciu.

„Na túto cenu sme naozaj hrdí - berieme ju ako ďalší dôkaz, že naše vozidlá patria k najlepším na trhu,“ prehlásil Nick Reilly, šéf automobilky Opel, pri preberaní Zlatého volantu v berlínskej centrále vydavateľstva Axel- Springer.

Meriva získala doteraz tri významné medzinárodné ocenenia: Cenu za dizajn od nemeckého magazínu AutoBild, ocenenie sa inovatívne technológie Plux X od Allianz a podobné ocenenie jej udelil aj nizozemský magazín Autoweek. Meriva sa taktiež prebojovala medzi finalistov európskej ankety Automobil roka (Car of the Year) a je taktiež vo finále českej ankety Auto roka 2011 v ČR Klube motoristických novinárov. Meriva boduje i u zákazníkov, o čom svedčí viac ako 80 000 doteraz registrovaných objednávok.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy