Kia volá cee'dy do servisů, mohou mít špatné brzdy

Cee'd | foto: Kia Motors

Kia Motors vyzývá majitele vybraných vozů Kia cee´d vybavených ESP (Electronic Stability Programme), aby navštívili svého místního dealera Kia za účelem provedení krátké preventivní prohlídky. Někteří majitelé zaregistrovali nepatrné snížení účinku brzd u svého vozu. Možná příčina byla vysledována v hlavním brzdovém válci.

V souvislosti s tímto jevem nebyly evidovány žádné nehody, škody ani zranění. Brzdový systém je konstruován tak, aby nemohlo dojít k nenadálému snížení brzdného účinku. Pokud se projeví snížení účinku v primárním brzdném okruhu, nastupuje okamžitě sekundární brzdný okruh a funkčnost brzd je zajištěna. Kia přesto nabádá majitele vozů cee´d vybavených ESP, aby navštívili svého dealera Kia.

Na základě výše uvedeného Kia doporučuje provedení preventivní kontroly. Proto Kia vyhlašuje preventivní svolávací akci na všechny vozy cee´d (5dveřové, kombi i 3dveřové modely) vybavené ESP a vyrobené v období mezi 1. dubnem 2008 a 30. březnem 2009.

V České republice se toto týká celkem 1 099 zákazníků, přičemž se očekává, že přibližně 30% z tohoto počtu si může vyžádat opravný zásah. Prohlídka bude bezplatná, proběhne na počkání a potrvá asi 15 minut. V případě nutnosti výměny brzdového válce se návštěva prodlouží o dalších asi 35 minut.

Kia již začala oslovovat všechny zákazníky, kterých se to týká, aby je upozornila na nutnost provedení preventivní prohlídky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy