Peugeot 3008 plug-in - první velký Peugeot do zásuvky už za dva roky

iOn | foto: Peugeot

Na nedělní tiskové konferenci v rámci summitu COP 15 v Kodani vystoupila značka Peugeot s prohlášením, ve kterém shrnuje své záměry v oblasti udržitelné mobility a snižování dopadu automobilismu na životní prostředí.

50% vozů značky Peugeot prodaných na evropském trhu za prvních devět měsíců roku 2009 emituje méně než 130 g CO2/km a 47,5% vozů v rámci celosvětových prodejů Značky za stejné období má emise nižší než 140 g CO2/km. Tato fakta staví z pohledu ekologické účinnosti produktů značku Peugeot v automobilovém sektoru mezi světovou špičku.

Této pozice Peugeot dosáhl optimalizací svých současných technologií (motor HDi, common rail + FAP, atmosférický benzinový motor s variabilním zdvihem ventilů VVT nebo přímé turbo vstřikování).

Ukázkou schopnosti Značky využívat všechny automobilové technologie, které dospěly do stádia možného uvedení na trh, je elektrický vůz vůz i0n, jehož obchodní uvedení je plánováno na konec roku 2010 a v nedávné době byla otevřena možnost zadávání prvních objednávek. Peugeot tímto ohlašuje svůj návrat na trh elektrických vozů, kde si až dodnes drží prvenství v počtu prodaných vozidel.

Systém Stop & Start bude ve velkém rozsahu zaváděn u sériových vozů a nejprodávanějších modelů řady. Nebude se tedy jednat o vybrané modely, ale o plošné zavádění této technologie u co největšího počtu vozidel, a to za dostupnou a konkurenceschopnou cenu. Podle podmínek provozu umožňuje tento systém při běžném používání vozu snížit spotřebu a emise o 8 až 15 %.

V roce 2011 bude na trh uveden Peugeot 3008 HYbrid4 - první nositel hybridní technologie budoucnosti, která nabízí prvotřídní jízdní potěšení (pohon 4x4) a současně až 35 procentní úsporu paliva a emisí CO2. V budoucnu budou tuto technologii využívat i další modely.

V roce 2012 Peugeot uvede na trh verzi 3008 plug-in HYbrid4 určenou v první fázi pro firemní vozové parky, kde má tato technologie své opodstatnění.

zdroj: Tisková zpráva Peugeot ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy