Hyundai i20 získal 5 hvězdiček v testech Euro NCAP

i20 | foto: Hyundai Motor Czech

Pět hvězdiček v testech Euro NCAP staví Hyundai i20 na vedoucí pozici ve svém segmentu.

Uznávaná nezávislá organizace Euro NCAP právě oznámila, že nový Hyundai i20 získal v prvním kole testů vozidel segmentu B podle nového zpřísněného systému hodnocení bezpečnosti maximální počet pět hvězdiček. Pětidveřový model i20 tak zvyšuje laťku v oblasti bezpečnosti vozů segmentu B. Ve všech čtyřech hodnocených kategoriích si Hyundai i20 vedl mimořádně dobře a nabídl výbornou ochranu dospělých, dětí i chodců při nárazových testech a splňuje také vysoké nároky na výbavu vozu bezpečnostními asistenčními systémy.

Za zvláštní zmínku stojí, že hodnocení ochrany dospělých cestujících v pětidveřovém hatchbacku Hyundai i20 se vyšplhalo až na hodnotu 88 %, a to včetně nového posuzování rizika poranění krční páteře při nárazu zezadu. Klíčovou roli v úspěšném zvládnutí všech čelních a bočních nárazových zkoušek včetně nárazu boční strany vozidla na sloup sehrála bezpečnostní výbava vozu Hyundai i20, která zahrnuje šest airbagů – čelní, boční a okenní, aktivní opěrky hlavy a předpínače předních bezpečnostních pásů.

Hyundai i20 nabízí vysokou úroveň standardní bezpečnostní výbavy, takže získal působivých šest z maximálně sedmi bodů v kategorii bezpečnostních asistenčních systémů, včetně plného počtu bodů za signalizaci nezapnutých bezpečnostních pásů a aplikaci elektronického stabilizačního systému ESP. Stabilizační systém ESP minimalizuje riziko smyku individuálním přibrzďováním jednotlivých kol, aby se vůz pohyboval v požadovaném směru. Pro udělení pěti hvězdiček požaduje organizace Euro NCAP, aby 85 % prodaných vozů bylo standardně vybaveno systémem ESP.

Allan Rushforth, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, v souvislosti s tímto úspěchem prohlásil: „Je to skvělý okamžik pro značku Hyundai. Pětihvězdičkové hodnocení pro i20 je uznáním našeho úsilí nabízet zákazníkům vynikající kvalitu a špičkovou bezpečnost. Tento výsledek přichází po úspěchu modelové řady i30, která také dosáhla maximálního počtu hvězdiček*, což jen dokládá skutečnost, že Hyundai vyvíjí pro evropské spotřebitele vozy se znamenitými vlastnostmi. To se také odráží v reklamním sloganu značky Hyundai – “True Quality Matters” (Záleží na skutečné kvalitě).“

„Hyundai i20 se stává velmi oblíbeným modelem, neboť se dobře prodává po celé Evropě, a jeho kompletní bezpečnostní paket má bezesporu významný podíl na tomto úspěchu. Přitažlivost modelové řady i20 dále zvýší třídveřová verze, která se začne prodávat od příštího měsíce.“

S osobním vozem Hyundai i20 dostávají zákazníci standardně opravdu významnou nabídku prvků aktivní a pasivní bezpečnosti, která zahrnuje šest airbagů, aktivní opěrky hlavy, předpínače bezpečnostních pásů na předních sedadlech, protiblokovací systém ABS s elektronickým rozdělováním brzdné síly EBD a stabilizační systém ESP s protiprokluzovým systémem TCS (pro modely Classic a Classic Plus na přání).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy