PSA Peugeot Citroën obdrží půjčku 3 miliardy

PSA | foto: PSA PEUGEOT CITROËN

Francouzská vláda poskytla PSA Peugeot Citroën půjčku 3 miliardy eur, jenž skupině umožní pokračovat ve vývojovém programu ekologických, energeticky úsporných a cenově dosažitelných vozů.

Skupina PSA Peugeot Citroën si je vědoma své zodpovědnosti a závazku vůči státu a nebude uzavírat své výrobní závody ve Francii. V každém ze svých pěti francouzských montážních závodů zahájí v příštích dvou letech výrobu jednoho i více modelů. Za současných okolností tak PSA Peugeot Citroën nepřistoupí k plánu propouštění zaměstnanců ve Francii.

Společnost mimo jiné také aktivně podporuje ostatní aktéry automobilového průmyslu: zkrácením lhůty splatnosti vůči svým dodavatelům v souladu se zákonem o modernizaci francouzské ekonomiky, poskytnutím příspěvku 100 až 200 miliónů euro do Investičního automobilového fondu, zavedením kodexu zásad a konkurenceschopnosti uzavřeným mezi CCFA a CLIFA a vyjednáním zvláštní dohody se Sdružením výrobců plastových dílů zohledňující specifika tohoto odvětví. 

Skupina PSA Peugeot Citroën, světový leader v oblasti výroby automobilů s nízkými emisemi CO2, bude společně se svými partnery pokračovat v dosavadních aktivitách, aby si toto prvenství udržela. Strategie skupiny v této oblasti spočívá ve vývoji špičkových technologií : vozů se systémem Stop&Start, hybridních a plug-in hybridních pohonů a elektrických vozů. Za tímto účelem se skupina rozhodla zachovat ve Francii svá R&D centra, projektová a testovací střediska. 

Své obchodní zisky koncern PSA Peugeot Citroën prioritně použije ke zvýšení vlastního kapitálu a do investic, aby zajistil udržení svého rozvoje.  

V neposlední řadě skupina podpořila rozhodnutí, oznámené francouzským prezidentem, zrušit v roce 2010  daň z příjmů právnických osob, a do konce června 2009 bude společně s vládou a odbory hledat způsoby, jak ve Francii znovu nastartovat konkurenceschopnost francouzského automobilového průmyslu a zlepšit jeho pozici v rámci evropského průmyslu.

- Peugeot -

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy