Mitsubishi poskytne vozy i-MiEV pro summit G8

Mitsubishi | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) oznámilo, že poskytne pro G8 Hokkaido Toyako Summit 10 elektrických vozů i-MiEV)*. Tyto budou složit jako dopravní prostředek pro vedoucí představitele a členy médií.

MMC doufá, že jeho malý podíl na organizaci Summitu pomůže účastníkům, aby našli cestu k super praktickým a vůči životnímu prostředí šetrným elektrickým vozům. MMC uvede elektrický vůz i-MiEV na japonský trh příští rok (tj. 2009), a to jako součást svého plánu, jak pomoci Zemi snižovat globální oteplování a snížit závislost na pevných palivech. Vůz i-MiEV vychází z minivozu „i“, pouze používá vysokokapacitní lithiovou baterii a kompaktní vysoce výkonný elektrický motor namísto tradiční pohonné jednotky.

V současné době realizuje MMC fleetové testy těchto vozů ve spolupráci s několika domácími společnostmi zabývajícími se výrobou elektrické energie s cílem, aby se elektrické vozy na japonských silnicích staly naprostou samozřejmostí co možná nejdříve. Očekává se také testovací program ve spolupráci s více než jednou americkou společností. Výsledky shromážděné z těchto uvedených testovacích programů, co do klimatických podmínek a jízdních preferencí, umožní MMC, aby učinilo významný pokrok v uvedení vozu i-MiEV na trh.


 

t.z. Mitsubishi

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy