Outlander se bude vyrábět v Evropě

Outlander | foto: Mitsubishi Motors

S ohledem na pokračující velice silnou poptávku po modelu Outlander v Evropě a po nové generaci vozu Lancer)* celosvětově, se společnost Mitsubishi Motors Corporation rozhodla,

že přenese výrobu modelu Outlander (pro evropské trhy) do svého regionálního výrobního centra - Netherlands Car B.V. [NedCar] v holandském Bornu v průběhu roku 2008.

V současné době vyrábí společnost model Outlander ve svém závodě Nagoya v Okazaki, prefektuře Aichi a nová SUV pro PSA Peugeot Citroën v továrně Mizushima v Kurashiki, prefektuře Okayama. S ohledem na přesun evropské verze Outlander z Nagoya do NedCar, dojde též k převedení výroby SUV dodávaných PSA Peugeot Citroën z Mizushima do Nagoya továrny.

Rozhodnutí o přesunu výroby bylo učiněno s úmyslem ulehčit napjaté výrobní kapacitě továrny Mizushima, a tímto způsobem též zabránit ztrátě jakýchkoliv obchodních příležitostí z pohledu silných prodejů Outlander v Evropě a vozu Lancer na světových trzích.

Evropská továrna Mitsubishi Motors NedCar v současné době vyrábí kompaktní vůz Colt, nejprodávanější model společnosti v Evropě. Mitsubishi Motors plánuje vyrábět Outlander v NedCar do doby, než model dojde ke konci svého životního cyklu.

* Galant Fortis v Japonsku

Zdroj: Tisková zpráva M Motors CZ s.r.o.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy