Nové Volvo S80 získalo ocenění v Rusku

S80 | foto: Volvo

Volvo S80 získalo v Rusku prestižní ocenění „Zlatý Klaxon“. Tento model je považován za nejlepší vůz tzv. „business“ segmentu.

Ocenění Zlatý Klaxon bylo poprvé uděleno před pěti lety předním automobilovým týdeníkem Klaxon, který vychází v nákladu 200 000 výtisků. Toto ocenění se v Rusku stalo pro nové vozy znamením úspěšné budoucnosti.

„Skvělé zprávy a zároveň vynikající způsob, jak zahájit rok 2007. Bezesporu nám to pomůže udržet si v Rusku silnou pozici,“ podotýká Gerry Keaney, vrchní viceprezident společnosti Volvo Cars pro prodej, marketing a služby zákazníkům.

Porota magazínu Klaxon vyhodnocuje technické charakteristiky vozu spolu s naplněním potřeb zákazníků, a dále hodnotí roli vozu na ruském trhu. Zcela nový model S80 byl označen za nezpochybnitelnou jedničku své kategorie.

„Volvo je dnes v Rusku předním výrobcem prémiového segmentu. Toto ocenění je pokračováním triumfu značky Volvo v Rusku a otevírá nové horizonty pro úspěch modelu S80 tam, kde bylo Volvo vždy silné – v oblasti flotilového prodeje,“ říká Anouk Polemann, ruský ředitel pro prodej a marketing.
Nové Volvo C30 získalo 19,1 procenta hlasů, díky čemuž se umístilo na nejvyšším místě v kategorii dovážených automobilů nižší střední třídy. 

Volvo

V této soutěži, která má více než 31-letou historii, mohli čtenáři vybírat ze 312 současných modelů. Své favority v deseti kategoriích si zvolilo více než 100 000 čtenářů.
„Nové číslo 1 má jméno Volvo C30. Extravagantní designový hit ze Švédska na čtenáře zjevně udělal ten nejlepší dojem,“ komentoval výsledek časopis Auto motor und sport.

Také nové Volvo S80 dosáhlo mimořádného výsledku – v kategorii dovážených automobilů vyšší střední třídy zaujalo druhou pozici se ziskem 12,2 procenta čtenářských hlasů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy