Zajímá vás budoucnost BMW a elektromobility? Pak si tohle nesmíte nechat ujít

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 17. března 2018, 10:00 Google+

Od 23. března 2018 bude v muzeu BMW otevřena nová dočasná expozice, zaměřená na značku BMW i a její modely BMW i3 a BMW i8. Název výstavy zní „BMW i. Vizionářská mobilita.“ a po dobu 18 měsíců bude představovat vizionářskou mobilitu a s ní spojené koncepční vozy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Zajímá vás vize budoucnosti podle BMW? Pak si nenechte ujít expozici "BMW i. Vizionářská mobilita."

Zajímá vás vize budoucnosti podle BMW? Pak si nenechte ujít expozici "BMW i. Vizionářská mobilita." | foto: BMW

Sdílejte článek

Výstava vzdává hold úspěchům této značky, která svými modely BMW i3 a BMW i8 okamžitě stanovila nová měřítka a velkým množstvím mobilních služeb od základu změnila osobní dopravu ve velkých městech. Tematický park s přibližně 30 zastávkami zobrazuje rozmanitost elektromobility, aspekty trvale udržitelného výběru materiálů a výzvy budoucí bezemisní mobility. Tato expozice posouvá muzeum BMW do zcela nové sféry – vůbec poprvé je historie, současnost a budoucnost mobility prezentována pod jednou střechou.

Příběh budoucnosti. 
Tematická cesta novou dočasnou expozicí začíná v počátcích potřeby alternativních koncepcí mobility a její doposud největší oblasti využití – v městském prostoru, zejména v největších velkoměstech. Impozantní instalace na téma zdroje a emise zdůrazňuje problémy, kterým naše moderní společnost čelí, a ukazuje příležitosti, jaké elektromobilita v současné době nabízí.

Součástí expozice je také cesta historií a tradicí elektromobility v podání automobilky BMW, počínaje upraveným BMW 1602, používaným během letních olympijských her v Mnichově, a konče současnou značkou BMW i. Průkopnické práci, kterou společnost BMW Group odvedla v oblasti trvale udržitelné mobility, předchází přehled obchodních milníků. Výstava je rozložena na pěti platformách a zobrazuje různorodé a informativní poznatky ze všech klíčových oblastí a aspektů značky BMW i.

Trvalá udržitelnost v každém vlákně. 
V sekci „Konstrukce a pohonné jednotky“ se návštěvníkům nejprve představí v podstatě zcela nová konstrukce automobilu – karbonová platforma LifeDrive. Návštěvníci výstavy jsou uvedeni také do problematiky elektromotorů a ukládání elektrické energie. Středobodem této sekce je koncept „MegaCity Vehicle“, poprvé představený na autosalonu ve Frankfurtu, z něhož vzešlo BMW i3. Po zhlédnutí 360° prohlídky na téma trvalé udržitelnosti směřují kroky návštěvníků ke druhé platformě, zobrazující fascinující design BMW i. Proces tvorby oživují náčrty a informační panely.

Svou roli zde hraje také problematika „trvale udržitelného designu“, stejně jako s tím související designová filozofie značky. Následuje platforma plná materiálů a návštěvníci nevyjdou z údivu, pakliže se v souvislosti s konstrukcí vozidla nikdy nesetkali s pojmy jako listy olivovníku, eukalyptové dřevo, tkanina z ibišku a obklady z PET lahví. Součástí této platformy jsou také recyklační a demontážní procesy těchto vozů, které nabízejí fascinující pohled pod pokličku k přírodě šetrných opatření v rámci společnosti BMW Group.

Městská mobilita ve fázi proměny. 
Předposlední tematická oblast se zaměřuje znovu na životní prostředí ve městě, kde již dávno byly vytvořeny koncepty sdílení vozidel, nabíjecích sítí a řešení mobilních služeb pomocí aplikací. Obyčejné životy mnoha lidí jsou bez těchto doplňků nemyslitelné. Nejnovější vývoj, jakým je například BMW Connected, vyzdvihuje trend směřující k propojenému a individuálnímu řízení vozu.

Urban Lounge představuje různé projekty, které v budoucnu doplní nabídku velkých poskytovatelů služeb ve velkoměstech. Výstava končí pohledem do budoucnosti. Nejvyšší platforma s názvem „Vizionářská mobilita“ je věnována dalšímu sladění značky BMW i a jejích průkopnických poznatků v oblasti autonomního řízení. Zde jsou řešeny také aspekty umělé inteligence, přičemž zvláštní důraz je v této proměně kladen na roli zaměstnanců. Koneckonců jde o klíčový faktor úspěchu v dalším vývoji inovativní značky BMW i.

Nová dočasná výstava „BMW i. Vizionářská mobilita.“ bude v hlavním sále – tzv. míse – muzea BMW otevřena od 23. března a její předpokládané ukončení je naplánováno na září roku 2019. Vstup na dočasnou výstavu je v ceně standardní vstupenky.

Další informace naleznete na adrese: www.bmw-museum.de

Vytisknout

Diskuze: Zajímá vás budoucnost BMW a elektromobility? Pak si tohle nesmíte nechat ujít

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Shelby Mustang GT500

Ford chystá paletu žhavých retro novinek, v čele pojede nový Mustang GT 500

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud