Pohodový závěr sezony na Setkání mistrů

Petr Eliáš, 26. listopadu 2021, 13:51 Google+

Global Assistance Setkání mistrů bylo letos posledním společným setkáním mistrů volantu rally, rallycrossu a autokrosu.   

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

Na autodromu v Sosnové u České Lípy se o tomto víkendu uskutečnilo jubilejní XX. Global Assistance Setkání mistrů, které je poslední sportovní akcí roku na tomto místě a posledním setkáním hvězd motorsportu z třech atraktivních motoristických disciplín. Letošní setkání mělo poklidný průběh a komorní atmosféru, a všem účastníkům i divákům patří poděkování za dodržování všech hygienických opatření, díky nimž se mohla tato událost uskutečnit i ve velmi složité době, kterou všichni pociťujeme. Během pátečního programu na autodromu od rána až do tmy burácely motory závodních automobilů a buggy, kdy závodní jezdci trénovali trať na sobotní závod a vozili partnery týmů a fanoušky na místech spolujezdců.

Během sobotního hlavního programu na autodromu v Sosnové se mohli fanoušci, kteří dorazili i přes nepříliš přívětivé počasí, pokochat pohledem na rozdílnou techniku, která se v rukou špičkových závodníků vypínala k těm nejlepším výkonům. Na trati autodromu se odehrávaly desetinové souboje, ale i exhibiční jízdy, kdy vítězem se stal ten závodník, kterého největším potleskem odměnily tribuny diváků. V této show disciplíně o největšího „sosnovského borce“ zvítězil slovenský závodník Pavol Spišák s atraktivní Ladou VFTS, s níž předváděl úchvatnou jízdu pro potěchu všech diváků.

Závodní rozjížďky byly rozděleny podle typů závodních strojů a pojďme si představit ty nejlepší finalisty z každé disciplíny. V samostatné kategorii závodních automobilů Audi Quattro byl nejrychlejším závodníkem Luboš Čížek před Petrem Kuželem a Petrem Žáčkem. Mezi historickými soutěžními vozy zvítězil Jiří Navrátil, který ve finále porazil Martina Rohlenu, a třetí příčka připadla Petru Správkovi. Souboj vozů s přední poháněnou nápravou ovládl David Štefan před Dominikem Nwelati a Milanem Poživilem. Ve finále soutěžních vozů RGT se z vítězství radoval Petr Nešetřil před Jakubem Jirovcem. Rallycrossové dvoukolky ovládl Jan Černý před Václavem Veverkou jun. Mezi rallycrossovými čtyřkolkami byl nejrychlejší Aleš Fučík, který za sebou nechal Jana Bartoše a Matěje Šenka. Autokrosové buggy předváděly po celý víkend jízdu plnou smyků a plamenů z výfuků a nejrychleji se s okruhem v Sosnové popasoval Petr Nikodém před Vladislavem Štětinou a před třetí Eliškou Pilnou. Ve třídě rally speciálů R5 byl nejrychlejším jezdcem ve finále Tomáš Enge, pro něhož to bylo první seznámení s technikou Škoda Fabia Rally 2 Evo. Druhá příčka patřila Aleši Jiráskovi, který také jako okruhový jezdec startoval s identickým vozem poprvé v životě. Třetí dokončil mezi soutěžáky Martin Semerád. Ve finále soutěžních čtyřkolek Rally třídy 1 se z vítězství radoval Václav Pech jun. se špičkovým Fordem Focus WRC, který se stal i celkovým vítězem XX. Global Assistance Setkání mistrů mezi soutěžními jezdci rally. Ve třídě 1 připadlo druhé místo Josefu Semerádovi.

Jubilejní Global Assistance Setkání mistrů se vydařilo a i přes aktuálně nepříznivou situaci okolo nás dalo chvíli zapomenout všem přítomným na nepříjemnosti každodenního života a ukázalo atraktivitu a krásu motoristického sportu. Kompletní výsledky XX. Global Assistance Setkání mistrů najdete na www.autodrom.cz 

Press kontakt – Petr Eliáš

Vytisknout

Diskuze: Pohodový závěr sezony na Setkání mistrů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Cais Erik - Žáková Jindřiška

Cais: Tři velké závody ve čtyřech týdnech

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud