Loeb pojede Dakar v soukromém Peugeotu 3008 DKR

-haj, 10. listopadu 2018, 22:33 Google+

Sébastien Loeb Rally Dakar ještě nikdy nevyhrál. O zdolání tohoto legendárního závodu se pokusil třikrát, do cíle dojel v roce 2017 na 2. místě. Letos se pokusí o vítězství znovu, když pojede s privátně nasazeným Peugeotem 3008 DKR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Na Francouze zkraje roku čeká opět dobrodružství na Dakaru, který se mu ještě vyhrát nepodařilo. To ukazuje, že touhu po závodění neztratil. Loeb pojede v soukromě nasazeném Peugeotu 3008 DKR s podporou Red Bullu, vůz jim bude servisovat PH Sport. Francouz jezdil ve francouzském továrním týmu tuto rally mezi roky 2016 a 2018.

"Mohu Vás ujistit, že aktuálně se do důchodu nechystám. Určitě mě tedy uvidíte v roce 2019 za volantem, ale za kterým?" ptá se řečnicky Sébastien Loeb. Ve zbytku roku 2019 by mohl Loeb jezdit WRX v soukromém týmu Hansen s Peugeotem. K tomu by ale mohl přidat částečný program ve WRC jako v roce 2013 (4 soutěže) nebo 2018 (3 soutěže) - pochopitelně s Citroënem.

Nejlepším výsledkem Loeba na Dakaru je druhé místo z roku 2017, v ostatních ročnících jej potkaly nehody a technické problémy. Loebovi bývalí týmoví kolegové Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz a Cyril Despres se přesunuli do týmu X-Raid Mini.

img-responsive

Loeb pojede Dakar i v roce 2019 | foto: Red Bull

Francouz pojede s Peugeotem z roku 2017: "Po celou kariéru jsem byl vždy považován za favorita. Mojí motivací jsou vítězství, ale také zábava za volantem. Proto je start v soukromém týmu v roli outsidera s Danielem na Dakaru skvělou příležitostí. Start v soukromém týmu je samozřejmě složitější.

Bohužel nebudu moci startovat s 3008 DKR Maxi z letošního roku, protože došlo ke změně pravidel. Musíme se tedy vrátit k 2,2 m širokému autu z předchozího roku. Možná, že na něm na motoru upravíme některé věci dle letošního auta. Je jasné, že na startu budou novější auta, takže uvidíme, jak jim budeme stačit."

Vytisknout

Diskuze: Loeb pojede Dakar v soukromém Peugeotu 3008 DKR

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

RUFA SPORT na Setkání mistrů do Sosnovej

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud