Škoda Car Configurator je čím dál populárnější, co za tím stojí?

ar5, 29. června 2015, 15:10 Google+

Výběr a pořízení nového vozu se stále častěji přesouvá z klasických showroomů do digitálního světa.Značka Škoda na tento trend reaguje kontinuálním vývojem svého Car Configuratoru, který umožňuje detailní sestavení vozu podle specifických přání konkrétního zákazníka včetně vyspělých vizualizací.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Konfigurátor - Škoda Superb (2015)

Konfigurátor - Škoda Superb (2015) | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Aktuálním hitem Car Configuratoru značky Škoda se stal nový Superb, u něhož autorizovaní prodejci v České republice registrují téměř 2500 závazných objednávek. Škoda Auto Car Configurator patří k nejvyspělejším systémům svého druhu na českém trhu.

Tento inovativní nástroj určený k detailní konfiguraci vozu dle požadavků klienta je dostupný na webových stránkách tuzemské prodejní organizace (http://cc-cloud.skodaauto.com/cze/cze/cs-cz). Zákazník si v postupných krocích vybírá jednotlivé položky – od modelu přes výbavový stupeň, motorizaci, typ převodovky, barvu karoserie, velikost kol, provedení interiéru až po mimořádnou výbavu, přičemž vybrané položky se promítají do 3D modelu vozu.

Stále se rozšiřující okruh funkcí zahrnuje také volbu produktů pečujících o zákaznický komfort během doby užívání vozu, jako je např. prodloužená záruka, předplacený servis či velmi výhodný paket Mobilita PLUS. Aktuálně se konfigurátor rozšiřuje o další prvky Škoda Originálního příslušenství, například střešní nosiče. Během celého procesu má zákazník příležitost prohlédnout si vybraný vůz tak, jak v dané fázi konfigurace reálně vypadá, z mnoha úhlů vnějšího i vnitřního pohledu.

Vždy se lze vrátit o několik kroků zpět a vizuálně porovnat různé varianty. O stále rostoucí oblibě tohoto nástroje mezi potenciálními zájemci o nový vůz svědčí čísla posledních týdnů. Od 29. dubna, kdy byl spuštěn konfigurátor nového modelu Superb v karosářském provedení liftback, do 24. června si vlajkovou loď značky Škoda sestavilo více než 87.000 uživatelů z České republiky. Stabilně velkému zájmu se těší modelová řada Octavia, která za zmíněné období zaznamenala téměř 68.000 dokončených konfigurací (liftback + kombi). U modelové řady Fabia pak bylo realizováno skoro 62.000 konfigurací.

„Těší nás neutuchající zájem, který nový Superb krátce po jeho uvedení na domácí trh budí,“ říká Luboš Vlček, ředitel prodejní organizace Škoda Auto Česká republika. „Již předchozí generace modelu Superb byla lídrem ve vysoce prestižním a silně konkurenčním prostředí střední třídy, nový model tuto pozici dále upevňuje a výrazně překonává. Momentálně registrujeme takřka 2500 závazných objednávek a věříme, že s ohledem na příchod karosářského provedení kombi, bude zájem zákazníků dále růst,“ doplňuje Luboš Vlček a děkuje všem zákazníkům i celému týmu Škoda, bez nichž by tento úspěch nebyl možný. Také novinka v portfoliu Škoda Auto Car Configurator, model Superb v karosářské variantě kombi, dosáhla bezprecedentního úspěchu.

Za první den bylo registrováno takřka 2000 dokončených konfigurací, přijato bylo dosud přes 500 závazných objednávek na model Superb Combi. Škoda Car Configurator nabízí i unikátní funkci Škoda Finance. Zákazník tak v každém kroku konfigurace vidí nejen absolutní cenu vozu, ale rovněž měsíční splátku díky integraci kalkulačních systémů společnosti ŠkoFIN, s nimiž konfigurátor komunikuje na bázi online propojení. Klient si nastaví počáteční parametry financování, jako jsou akontace či doba splácení, a ty se následně promítají do zobrazovaných měsíčních splátek.

Při zadání mimořádné výbavy zákazník ihned vidí, jakým způsobem se daná položka projeví na měsíční splátce. Po úplném dokončení se konfigurace dá uložit do tzv. virtuální garáže, aby bylo možné se k ní kdykoliv vrátit. Samozřejmě ji lze zaslat na email či publikovat na sociálních sítích. Pak už stačí jen kontaktovat nejbližšího autorizovaného partnera, který takto sestavený vůz zadá do výroby.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Car Configurator je čím dál populárnější, co za tím stojí?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Renault Kadjar

Renault chystá nový model se jménem Talisman - má nás čím překvapit?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud