Tři vítězství v kategoriích: Škoda je nejúspěšnějším importérem v anketě ‚Auto Trophy 2013‘

ar5, 28. listopadu 2013, 06:00 Google+

Modely Škoda Citigo a Yeti vyhrály renomovanou německou anketu již podruhé za sebou. › Čtenáři časopisu Auto Zeitung zvolili model Škoda Superb za nejlepší model vyšší střední třídy mezi importovanými vozy. › Škoda je v soutěži Auto Trophy již počtvrté nejúspěšnější importovanou značkou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

V letošní čtenářské anketě renomovaného německého odborného magazínu Auto Zeitung získala Škoda hned tři prvenství a stala se tak importérem s nejvyšším počtem vítězství. Hlasování se zúčastnilo celkem 103 074 čtenářek a čtenářů – a jejich volba byla jednoznačná: Škoda Citigo, Yeti a Superb jsou nejlepšími vozy ve svých kategoriích.

Sériový úspěch: V anketě Auto Trophy 2013 čtenářů časopisu Auto Zeitung se hned tři modely české automobilky umístily na předních místech. Tím se Škoda po letech 2007, 2008 a 2011 již počtvrté stala nejúspěšnější importovanou značkou. Ve dvou dalších ročnících ankety Auto Trophy se značka s okřídleným šípem ve znaku dělila o toto ocenění s jinými automobilkami. 

„Trojitý úspěch v soutěži Auto Trophy nás velice těší. Velice dobrý výsledek modelů Škoda Citigo, Yeti a Superb dokazuje, že čtenáři časopisu Auto Zeitung jsou přesvědčeni o vynikajícím poměru ceny a užitné hodnoty, vysoké kvalitě, nadprůměrné nabídce prostoru a užitečnosti mnoha Simply Clever detailů modelů značky Škoda,“ řekl předseda představenstva společnosti Škoda Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland u příležitosti udílení cen. „To, že modely Citigo a Yeti obhájily své loňské prvenství, dokazuje kvalitu vozů značky Škoda.“

Mezi importovanými vozy kategorie ‚CityCars‘ zvítězil model Citigo již podruhé za sebou. Nejmenší model značky Škoda se s velkým náskokem prosadil před konkurenčními vozy. Více než 28 procent čtenářů hlasovalo pro tento univerzální městský vůz, v němž se snoubí vysoká funkčnost, moderní technologie, dostatek místa a příkladná bezpečnost s atraktivním designem. Vstupní model tradiční české automobilky je k dispozici ve třídveřovém a pětidveřovém provedení. Pozornost při udílení ceny v Meilenwerku v Düsseldorfu vzbudilo také setkání s modelem Yeti. Kompaktní SUV značky Škoda taktéž podruhé za sebou zvítězilo, model Yeti je s 17,8 procenty hlasů nejlepším vozem ve své třídě.

I při vyhlašování vítězů v kategorii importovaných vozů vyšší střední třídy jsme slyšeli: ‚Vítězem se stává…ŠKODA‘. S 26,2 procenty hlasů získala toto prestižní ocenění Škoda Superb. Tato na jaře důkladně osvěžená vlajková loď značky Škoda přesvědčila elegantním a suverénním designem, mimořádně účinnými motory, vynikající nabídkou prostoru a pro značku Škoda typickou vysokou kvalitou. Již v minulém roce se Superb v soutěži Auto Trophy umístil v první trojce.

Anketa Auto Trophy, každoročně pořádaná německým odborným magazínem Auto Zeitung, patří mezi nejvýznamnější čtenářské ankety svého druhu v německy mluvících zemích. V jednotlivých kategoriích se vyhlašují celkoví vítězové a vítězové mezi importovanými vozy. V letošním roce mohli účastníci hlasovat pro své favority ve 13 různých kategoriích, od ‚CityCars‘ až po třídu ‚Supersport‘. Přehled doplňují ještě tři kategorie ‚Cenově nejvýhodnější auto‘, ‚Elektromobily‘ a ‚Nejlepší reklama‘.importovanými vozy v kategorii ‚SUV do 30 000 Euro‘. Čtenáři časopisu Auto Zeitungkorunovali model Yeti s jasným náskokem a 17,8 procenty hlasů nejlepším vozem ve své třídě.

 

Vytisknout

Diskuze: Tři vítězství v kategoriích: Škoda je nejúspěšnějším importérem v anketě ‚Auto Trophy 2013‘

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Hyundai představilo 2. generaci sedanu Genesis - anotační foto

Hyundai představilo 2. generaci sedanu Genesis

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud