Lamborghini Urus za zlomek ceny? Čínská kopie už se řítí na trh

Čínská kopie Lamborghini Urus od automobilky Huansu Auto dosud nemá jméno

Čínská kopie Lamborghini Urus od automobilky Huansu Auto dosud nemá jméno | foto: carscoops.com

Zamilovali jste si nové SUV Lamborghini Urus, ale nechce se vám za něj dávat šesticifernou částku? Pak pro vás máme výbornou zprávu. Jedna z méně známých čínských automobilek totiž brzy představí svou novinku, která Lamborghini zcela nestydatě vykrádá.

Vcelku neznámá čínská automobilka Huansu Auto, jejíž název znamená v překladu„Stále populární" a kterou vlastní čínský gigant BAIC, aktivně pracuje na premiéře svého nového SUV, které bude další okatou kopií italského Super SUV Urus. Zatím nepojmenovaný stroj už byl k vidění na několika nákresech a jeho odhalení by mělo proběhnout z kraje příštího měsíce.

Při pohledu na nákres čelní strany je podobnost s Lamborghini téměř do očí bijící, ačkoliv se automobilka rozhodla nepatrně pozměnit spodní část předního nárazníku. Při pohledu z profilu vybočuje z designu Lamborghini snad jen zadní část, která je však pro změnu docela podobná BMW X6. Obří disky kov však v člověku znovu evokují Urus.

V čem se však dosud nepojmenované SUV bude od Lamborghini lišit zcela markantně je cena. Zatím co základní cena Urusu se pohybuje okolo 4.35 milionu korun, čínská kopie byla naceněna v rozmezí 100 000 až 150 000 yuanů, což v přepočtu znamená cca 347 000 až 520 000 Kč.

To však nejsou jediné změny. Na rozdíl od modelu Urus nabídne čínská kopie pět sedadel a pod její kapotou se ukrývá pouze 1.5 litrový přeplňovaný motor, který nabídne nanejvýš 150 koní.

Pokud si nyní říkáte, že se jedná o první kopii Urusu, musíme vás zklamat. Ještě dřív ho stihla okopírovat opět čínská automobilka Zotye, která je známá i svým zkopírováním Porsche Macan.  Model společnosti Zotye zatím existuje pouze ve formě konceptu, ovšem o jeho realizaci dosud nebylo pochyb.

Která z čínských automobilek však dostane kopii Urusu dřív na trh je dosud otázkou.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu